Палеонтолози са открили останки от десетина древни създания в динозавърско

...
Палеонтолози са открили останки от десетина древни създания в динозавърско
Коментари Харесай

Откриха останки от древни създания в динозавърско гробище

Палеонтолози са разкрили остатъци от десетина антични създания в динозавърско гробище в западната част на Аржентина, заяви Българска телеграфна агенция.

Учените са попаднали на скупчването на кости, датиращи отпреди 220 милиона години, в провинция Сан Хуан на към 1100 км от столицата Буенос Айрес. Останките са от едва позната на учените ера.

Впечатляващото съгласно палеонтолога Рикардо Мартинес от Природонаучния институт и музей на университета на Сан Хуан е, че костите са от разнообразни човеци. " Откритието има двойно значение, защото на мястото има остатъци от най-малко седем или осем дицинодонта - прародители на бозайниците с размерите на вол, и на архозаври - тип влечуги, за които се знае малко и се допуска, че може да са прадеди на крокодилите ", споделя Мартинес.

" Костницата " е с диаметър и дълбочина сред един и два метра. За да изясняват скупчването на кости, учените оферират хипотезата, че в праисторически времена на мястото на гробището е имало източник на вода. По време на огромна суша антични създания всеобщо са се натрупали към него, само че защото водата се е изпарявала, животните са губили сили и са умирали на място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР