Палеонтолози откриха в Еквадор гигантски ленивец, живял преди повече от

...
Палеонтолози откриха в Еквадор гигантски ленивец, живял преди повече от
Коментари Харесай

Откриха останки на гигантски ленивец, живял преди 10 000 години

Палеонтолози откриха в Еквадор великански безделник, живял преди повече от 10 000 години, оповестява Аржентинска организация за разпространение на науката към Университета в Матанса.

Ленивецът е живял в планините и долините на надморска височина над 2500 метра, оповестява РИА Новости.

" Този " южноамерикански Йети " е тежал към звук, имал е огромни нокти, а организмът му е бил пригоден да живее на височина и при ниски температури ", оповестяват от аржентинската организация.

Изследователят Хосе Луис Роман Карион, един от участниците в плана, споделя, че този вид ленивци имат неповторима конструкция на муцуната, която дава опция да се овлажнява сухия въздух при поемане и да се задържа влагата при издишване.

Палеонтолозите са съумели да съберат задоволително материал, с цел да реконструират съвсем изцяло тялото на този колос, живял на Земята преди 10 до 40 хиляди години.

Учените са дали на античното създание името Oreomylodon wegneri, което може да се преведе като " планински милодон ". Това тревопасно животно, в случай че застане на задните си крайници, е можело да доближи повече от 2 метра височина, а на четири крайници е било с размерите на дребна кола.

Тези ленивци са изчезнали в края на ледената ера, дружно с мастодонтите и саблезъбите котки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР