Паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства

...
Паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства
Коментари Харесай

Ограничителни мерки срещу пожари съпътстват жътвената кампания

Паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни транспортни средства в житните ниви са неразрешени до приключването на жътвената акция. Мерките са вписани в заповеди на регионалните дирекции „Земеделие“ във връзка наближаването на жътвата.

За по-лесно подаване на сигнали за опожарявания и бърза реакция при локализирането им, Държавна фирма „ Земеделие ” е основал специфична е-поща – [email protected] .

Преди започване на жътвата в площи над 100 дка фермерите би трябвало да уведомяват  документално съответната пожарна работа. При беритба в огромни площи е наложително да се обезпечава и  дежурство на трактор с прикачен плуг.

До участия в жътвената акция се позволява единствено земеделска техника минала годишен механически обзор.

В аграрни земи и  наоколо до горските  територии  е неразрешено паленето на стърнища и други растителни боклуци.

Паленето на стърнища се глоби както по българското законодателство, по този начин и по европейските правила.

Санкциите се пресмятат в проценти, които зависят  от тежестта на нарушаването. Ако пожарът е заради немарливост – дотациите се понижават с  5%, при наново нарушаване – до 15 на 100.  В случай на съзнателно неспазване на разпоредбите, процентът на понижението е не по-малък от 20.

Кметовете също имат отношение към гарантиране на пожарната сигурност, като провеждат група от доброволци за гасене на пожари и извършат обзор на оборудването ѝ.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР