Пълен разрив във външнополитическите отношения между Русия и САЩ не

...
Пълен разрив във външнополитическите отношения между Русия и САЩ не
Коментари Харесай

Руски зам.-министър не изключи пълен разрив в отношенията с Вашингтон


Пълен раздор във външнополитическите връзки сред Русия и Съединени американски щати не е изключен, само че той не е в ползите на Москва. Това съобщи в изявление за RTVI заместник-министърът на външните работи на федерацията Сергей Рябков.

" Всичко зависи напълно от избора, който ще създадат във Вашингтон. Не изключвам нищо авансово, само че това, несъмнено, не е нашият път и не е наш ход. Ние водим своята политика поредно, самодейно, а не реактивно, в това число във връзка с Америка, като се ръководим извънредно от нашите национални ползи. А в тях не се включва раздор на дипломатическите връзки със Съединени американски щати ", безапелационен бе Рябков. 

По отношение на срещата сред шефа на Централното разследващо ръководство Уилям Бърнс и шефа на съветското разузнаване Сергей Наришкин на 14 ноември в Анкара, съветският зам.-министър на външните работи посочи, че тя е била извършена по искане на американската страна. 

" Контактът бе иницииран от американците по линия на спецслужбите. Въпросите, които са били обсъждани, са от сензитивен темперамент ", добави Сергей Рябков и не пожела да даде повече детайлности. 

Той обаче акцентира, че преговорната позиция на Русия, която подсигурява нейната териториална целокупност като част от всички субекти, в това число тези, признати неотдавна във федерация, е " непоклатима ". 

Същевременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че след срещата в Анкара сред Съединени американски щати и Русия на равнище разузнаване има усещане, че никоя от страните няма желание да употребява нуклеарно оръжие, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

На връщане от Индонезия, където взе участие в срещата на върха на Г-20, президентът на Турция бе запитан за коментар на диалога сред Бърнс и Наришкин, който бе извършен в централата на разузнаването в Анкара.

" Информацията, която получих от моя началник на разузнаването за това дали Русия и Съединени американски щати ще прибягнат тук до нуклеарно оръжие, е, че към този момент и двете страни няма да вършат опити да употребяват нуклеарно оръжие. Разбира се, желаеме да ги държим под строго наблюдаване и да осигурим опция постоянно да се събират ", сподели Ердоган.

" Не дай си Боже, това би довело до нова международна война. Нека не даваме такава опция ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР