Пълен провал претърпя поредната обществена поръчка за издирване на фирма

...
Пълен провал претърпя поредната обществена поръчка за издирване на фирма
Коментари Харесай

Пълен провал! Няма кой да чисти снежните пътища в община Враца, кметът моли за помощ софийска фирма

Пълен неуспех претърпя следващата социална поръчка за търсене на компания за зимно поддържане на пътищата на територията на община Враца, научи организация BulNews. За да не останат пътищата в общината непроходими, от локалната администрация са принудени да потърсят помощ от компании отвън района. Вчера на уеб страницата на общината бе оповестена покана за директно договаряне, отправена към една единствена компания – „ Монтес “ ЕООД, село Мрамор, столична община.
Припомняме, че при започване на предишния месец от общината оповестиха социална поръчка за зимно поддържане на общинска пътна мрежа за сезон 2018/2019 година Процедурата бе удължавана няколко пъти, само че в последна сметка никой не пожела да чисти от снега пътищата в общината.
Предвидената сума за почистването на близо 90 километра от пътната мрежа на територията на общината е 137 500 лв. без Данък добавена стойност или 165 000 лв. с Данък добавена стойност. От локалната администрация разясняват, че публичната поръчка включва разчистване от сняг и лед, отнасяне срещу замръзване (опесъчаване) на пътните настилки и поддържане на пътищата при зимни условия.
Дали софийската компания ще се съгласи да поеме отговорността за поддържане на пътната мрежа на територията на община Враца ще стане ясно в края на другата седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР