Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите

...
Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите
Коментари Харесай

Започна одит на информационните системи на НАП

 Пълен одит на осведомителните системи на Национална организация за приходите стартира от през вчерашния ден. Одитът ще бъде осъществен благодарение на външна компания и ИТ екипа на приходната администрация.

Всички осведомителни системи, приложения и инфраструктура на Национална агенция за приходите са подложени на  проби за техническа накърнимост. Тестовете ще се правят посредством автоматизирани и експертни ръчни средства. Целта е да бъдат разпознати обществено наличните осведомителни запаси на организацията, след което да се извърши инспекция за уязвимости в световните бази данни, съхраняващи такава информация.

Публичните софтуерни системи, създадени особено за потребностите на Национална агенция за приходите, се тестват и в ръчен режим за идентифициране на разнообразни класове проблеми при реализацията и/или конфигурацията им.

В Агенцията се прави и одит на уязвимостите на обществени и вътрешни запаси, въпроси, свързани с аутентикацията, ръководство на идентификацията, ограничавания и ръководство на достъпа, криптография, дизайна на системите и други

В взаимозависимост от откритите проблеми и препоръчаните решения, ще бъдат създадени процедури за коригиращи дейности.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР