Пълен одит на 60-те дружества, собственост на Столичната община, преструктуриране,

...
Пълен одит на 60-те дружества, собственост на Столичната община, преструктуриране,
Коментари Харесай

Демократична България предлага външен мениджмънт да поеме Топлофикация-София

Пълен одит на 60-те сдружения, благосъстоятелност на Столичната община, преструктуриране, цифровизация и цялостна бистрота на финансовите им резултати, същински и работещи правила, по които да се избират шефовете им. Това оферират претендентът на " Демократична България " за кмет на София арх. Борислав Игнатов и претендентите за общински съветници от групировката. Те показаха концепциите си за общинската стопанска система пред жители в четвъртък вечерта.

Според тях главен проблем за общината е свръхзадлъжнялото енергийно сдружение " Топлофикация-София ". От групировката оферират да се направи транспарантен конкурс, с който да бъде определена потвърдила се интернационална компания в бранша, която да поеме мениджмънта на " Топлофикация " и да я стабилизира.

" Най-големият проблем на София в действителност е корупцията, разрешена от едно неприятно непрозрачно ръководство, което дава опция на шепа тарикати да употребяват публичния запас в своя изгода ", сподели арх. Игнатов.

" В най-тежко положение от общинските сдружения е " Топлофикация " с нейните над 800 млн. лв. дълг. София се ръководи по социалистически метод от името на дясна партия. Предлагаме десни ограничения за излекуване на всички сдружения. Пълен одит на всяко едно от тях и ограничения за преструктуриране. Ще въведем цифровизация, която ще разреши същинско транспарантно ръководство с отчетност, и същински правила за избор на управление на тези сдружения ", сподели арх. Игнатов.

Превзетата " Топлофикация "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР