Пълен мандат за кабинета Борисов прогнозира в Тази сутрин по

...
Пълен мандат за кабинета Борисов прогнозира в Тази сутрин по
Коментари Харесай

Иван Костов: Очертава се пълен мандат за кабинета "Борисов"

Пълен мандат за кабинета " Борисов " предвижда в " Тази заран " по bTV експремиерът Иван Костов. " Може да ви се види необичайно размишление, само че в България тече частична стабилизация на страната, няма разлюляване на политическата система. Страната се стабилизира, защото отива към локалните избори с предупреден край - ръководещите ще имат още по-голяма облага, опозицията ще изгуби още повече ", разяснява той. " На хоризонта се обрисува цялостен мандат за кабинета Борисов ", уточни Костов и добави, че това е по този начин поради изключителната уязвимост на опозицията. Бившият министър-председател направи коментар и за обстановката в Гърция и желаната от България помощ.

Големият проблем е дали Гърция при тази влошена политическа обстановка ще може да извърши тази тежка стратегия. А тя води до голямо преструктуриране на администрацията и на метода на уреждането на трудовите връзки. Степента на гаранция и богатство на гърците ще бъде доста значително повредено, разяснява експремиерът.

През 1990 и през 1997 година и ние сме били по този начин като Гърция. Самите гърци не могат да вземат 50 милиарда от тези активи, които ще влязат във фонда. Дали българските управляващи има за какво да оказват помощ, в случай че вероятността гърците да се оправят не е доста висока. Това би трябвало да се реши добре. Има смисъл да се оказва помощ на Гърция, в случай че има висока гаранция, че страната ще се оправи, добави Костов.

На въпрос кой е отговорен за обстановката в страната, Костов отговори, че въпросът изисква много пояснения. Не може да се каже елементарно, че виновността е на Европа или на Гърция, уточни той и добави, че Ципрас е схванал доста късно, че страната се самоунищожава.

В България, когато бяхме в тази обстановка, парцелите бяха на безценица тъй като жена ми продаде парцели, с цел да платим образованието на щерка ми. Отникъде нямаше източници на други средства. Гърция в този момент са в това състояние, разяснява още някогашният министър председател.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР