Пълен локдаун в столицата Атина заради скока на случаите на

...
Пълен локдаун в столицата Атина заради скока на случаите на
Коментари Харесай

Атина минава на тотален локдаун заради скока на заразени с К-19

Пълен локдаун в столицата Атина поради скока на случаите на ковид ще предложи гръцкият министър на опазването на здравето Василис Кикилиас, съобщи телевизия Скай.

Пред медиите той акцентира, че анализите демонстрират, че Гърция навлиза в третата вълна на пандемията, което прави локдаун а в област Атика неминуем.

Кикилиас сподели още, че данните от последните дни не оставят място за подозрение. На 6 февруари интубираните са били 231, на 7 февруари - 245, на 8 февруари - 260, т.е. " 15 от горната страна дневно, от които 10 в Атика, което значи, че за един ден напълваме едно незабавно поделение ", изясни Кикилиас. Вчера в Гърция бяха открити 638 нови случая на ковид. Починалите бяха 25.

Всичко това се случва на фона на мега скандал с премиера на Гърция - Кириякос Мицотакис. Той бе сниман на обядва дружно с още над 50 индивида на яхта, без да се съблюдава отдалеченост и други противоепидемични ограничения, които самият Мицотакис вкара като наложителни. Това отприщи вълна от неодобрение и мнения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР