Пълен блъф се оказаха уверенията на киевските власти, че ситуацията

...
Пълен блъф се оказаха уверенията на киевските власти, че ситуацията
Коментари Харесай

Призраци над Киев: Машината на украинската дезинформация набира бесни обороти

Пълен блъф се оказаха уверенията на киевските управляващи, че „ обстановката е под надзор “. За киевския режим обстановката бързо се развива към по-лошо, а украинските богаташи, които още не са стегнали багажа си, не престават трескаво да го опаковат.

Резултатът е впечатляващ. На 25 февруари по западните граници на Украйна се следи същинско стълпотворение от коли. На Граничен контролно-пропусквателен пункт “Краковец” край Лвов толкоз доста коли се пробват да заминат за Полша, че се подредиха на двете ленти в продължение на 30 км. Хора с деца щурмуваха единствената пешеходна пътека на “Шегиня”, опашката се простираше на 20 километра, до края на деня се усилваше, образуваха се тълпи, понякога възникваха кавги, припадаха хора. Полските граничари не постановиха специфични условия към бегълците, помолиха ги да покажат паспорта си, след което изпратиха пристигналите в бежанския лагер.

Всички поданици на украинската столица, които са имали опция да избягат, към този момент са се възползвали от това. Украинските железници оповестиха на 25 февруари, че е провела влакове от Киев на запад и че „ има задоволително вагони за безвредната евакуация на към 10 000 души до края на деня “. Улиците в Киев са празни. Всички частни павилиони и магазини са затворени, а единствено няколко от огромните търговски вериги работят. Хляб към този момент няма.

Затварянето на търговски обекти се изяснява с обстоятелството, че съгласно министъра на защитата Алексей Резников единствено на силите за териториална защита в Киев са раздадени 18 000 автомати с патрони. Те се опасяват от всеобщи грабежи: детайлите получават оръжия, които неотложно провеждат престрелки в града, поемайки контрола над дребните бизнесмени в стила на 90-те. Тези момчета без съмнение се разхождат из Киев с чисто нови щурмови карабини със сгъваем приклад и скъсена цев. Украинските военни оповестяват също, че „ Батальоните на териториалната защита на Киев са получили НЛАВ “ (шведска портативна противотанкова управляема ракета).

Зеленски предложения съветския президент Владимир Путин да седне на масата за договаряния „ с цел да спре гибелта на хората “ и даже позволи безпристрастен статут на Украйна. Нещо, което този трагичен президент, до момента в който към момента е на поста, несъмнено, би трябвало да се направи, само че той беше отчаян от съветския външен министър Сергей Лавров: „ Самият Зеленски пропусна опцията да договаря за сигурността. Никой няма да окупира Украйна. Русия е подготвена за договаряния във всеки миг, когато украинските въоръжени сили сложат оръжие”.

Председателят на партия „ Слуга на народа “ Елена Шуляк призна, че груповият Запад, който трансформира Украйна в колония и я напомпа с оръжие, не бърза да се бори за нея. Нека славяните се избиват между тях.

Политологът Пьотр Акопов сподели: „ Русия не лишава територията на Донбас за себе си. Тя трансформира Украйна като цяло. Говорим за тотална промяна на властта и разпродажба на Следмайданна Украйна”. А известният съветски публицист Виталий Третяков споделя, че новите хора, които „ ще съставляват Украйна в договарянията, ще създадат отстъпки на Русия във връзка с отхвърли за присъединение към НАТО, връщане към безпристрастен статут и денацификация “. Но дали в действителност ще са нови хора и ще могат ли да отговорят за думите си?

Въпросът е освен какъв брой време ще продължи специфичната военна интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна. Важно е по какъв начин тази интервенция ще се отрази на живота и съзнанието на елементарните хора в изискванията на оповестената от Москва „ демилитаризация и денацификация на Украйна”. Националната банка на Украйна съобщи, че не е трансформирала разпоредбите за картови заплащания, в това число посредством терминали в комерсиалните вериги, само че е допустимо в този момент в обращение да останат единствено пари в брой, което към този момент се изисква от някои търговски вериги.

И може единствено да се смеем на изказването на премиера Денис Шмигал, че „ държавното управление е решило да прави държавни вътрешни заеми в размер до 400 милиарда гривни. посредством поетапно издаване на военни облигации. Извинете, кой вманиачен ще се абонира за заем при тези управляващи?

Всички украински фигуранти от листата на “Форбс” към този момент са избягали от Украйна. Кметът на Киев Виталий Кличко прикани жителите на Киев да се запасят с вода, храна и артикули от първа нужда. Всички църкви на УПЦ отвориха изби, с цел да могат хората да се приютят в тях.

И украинската машина за дезинформация набира скорост. Твърди се, че някакъв украински водач, който медиите нарекоха „ Киевският фантом “, е свалил... шест (!!!) съветски военни самолета за 30 часа: два Су-35, същия брой Су-25 и по един Су-27 и МиГ-29 всеки. Храненето на жителите с нещо друго от историите за призраци е нещо, което тези управляващи към този момент не могат да вършат.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР