Палеж на личните коли на двама горски стражари е станал

...
Палеж на личните коли на двама горски стражари е станал
Коментари Харесай

Опожариха колите на горски стражари, конфискували автомобили на нарушители


Палеж на персоналните коли на двама горски стражари е станал в Исперих през нощта в четвъртък, оповестиха от полицията в Разград. Сигналът е получен малко преди 1 часа на тел. 112 от съседите на Ахмед Ахмед (35 г.) и Юксел Юмер (37 г.).

По това време двамата горски, които са чиновници на Държавно горско стопанство „ Сеслав ”-Кубрат, били на работа в следващата си акция за задържане на извършители, оповестиха пък от Областната администрация в Разград.

Колите им „ Опел Корса ” и „ Фолксваген Пасат ” били паркирани пред блока на чиновниците в комплекс „ Васил Априлов ”. Вероятно са били залети със запалителна течност.

От полицията към момента не разясняват по какъв начин са осъществени палежите и какви са вредите.

Само през последния месец Ахмед Ахмед и Юксел Юмер са конфискували 5 автомобила на причинители на противозаконна сеч в горите в Лудогорието, за което са получавали закани от извършители, прецизираха обаче от Областната администрация.

„ Не се колебая в бързото откриване на причинителите, само че и изрично поддържам предлагането на окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров и предлагам на Общинската администрация и Общинския съвет в Исперих да вкарат система за видеонаблюдение, която да подкрепя разкриването на закононарушения на територията на общинския център ”, сподели регионалният шеф Гюнай Хюсмен.

В изказване до медиите той добавя, че се надява управлението на Северноцентрално държавно предприятие-Габрово, в чиито състав е стопанството, в което работят двамата чиновници, да откри вид те да бъдат обезщетени за нанесените вреди по имуществото им. Това щяло да покаже на нарушителите, че страната поддържа своите съзнателни чиновници, пази техните ползи, а похищението над държавни чиновници, или тяхно имущество, няма да докара до понижаване на тяхната зоркост при осъществяване на отговорностите им, се споделя още в мнение на регионалния шеф на Разград.

Лека телесна щета е била нанесена на чиновник на Държавното горско стопанство (ДГС) „ Сеслав ”, а сестра му е била заплашвана с обезчестяване от 15 индивида, които ги нападнали поради работата на горския. Инцидентът е предхождал палежа на колите на другите двама чиновници на стопанството, който стана тази нощ в Исперих. Това е съобщил шефът на ДЛС “Сеслав “-Кубрат инж. Тони Димитров на среща с регионалния шеф на Разград Гюнай Хюсмен в четвъртък по време на среща за разискване на случаите със чиновници на стопанството и тяхното имущество.

Първият е станал против 30 декември, когато извършители и техни близки и другари от Завет и Веселец са погнали горския и сестра му. Случаят се разследвал, само че нямало арестувани.

Най-сериозни компликации лесничеите от ДЛС “Сеслав “ имали в регионите на ромските махали в Исперих, Завет, Китанчево и Веселец, оповестиха след срещата от Областната администрация в Разград. По същото време е бил получен и сигнал за засечени две каруци с нелегално отсечени дървесина, които се движели сред Брестовене и Завет. Потърсено е съдействието на полицията за залавянето на нарушителите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР