Пълчища гъсеници на бяла американска пеперуда налазиха дърветата по улици,

...
Пълчища гъсеници на бяла американска пеперуда налазиха дърветата по улици,
Коментари Харесай

Гъсеници на бяла американска пеперуда налазиха дърветата в Пазарджик

Пълчища гъсеници на бяла американска пеперуда налазиха дърветата по улици, паркове и градини в Пазарджик. На места са формирани големи паяжини, от които короните на дърветата са побелели.

От общинската администрация на Пазарджик оповестиха, че е почнала обработката против вредителите, като с биологичен инсектицид към този момент са обработени над 250 дървета в града. Пръскането се е забавило, поради изобилните превалявания през последните две седмици в региона на Пазарджик.

Обработката на площите в градската среда ще продължи до окончателното справяне с популацията на гъсениците, посочи Ива Забуртова от кабинета на кмета на общината. Според специалисти в този момент е пикът на популацията на първото потомство от вредителите, които са многояден тип и атакуват над 200 типа растения.

Вторият пик ще стартира след 20 юли, когато от общинската администрация са възнамерявали повторна обработка на зелените площи в града. През лятото на предходната година дървесните типове в Пазарджик също бяха налазени от гъсеници на бяла американска пеперуда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР