Палавият умник Николà пак е тук, по-забавен и дяволит от

...
Палавият умник Николà пак е тук, по-забавен и дяволит от
Коментари Харесай

Знаете ли, че "Малкият Николà" е създаден отначало като цветен комикс

Палавият хитрец Николà отново е тук, по-забавен и закачлив от всеки път. Знаете ли, че " Малкият Николà " е основан изначало като пъстър комикс?

" Малкият Николà. Първоначалният комикс " (превод: Венелин Пройков) включва неиздадените панели, писани от Рьоне Госини и рисувани от Жан-Жак Семпе още през 1955 година. В този албум ще откриете първичните стъпки на дребния Николà, основан от двамата създатели. Лудориите на фамозния възпитаник и неговото обграждане са напълно същински, а патилата му могат да сполетят всеки хлапак, несъмнено по тази причина илюстрациите и разказчетата се харесват от толкоз доста деца по целия свят.

Рьоне Госини (1926-1977) е създател с бляскав гений, " татко " на Астерикс и Николà, основател на цяла плеяда забележителни герои, спечелили сърцата на девойки и момчета от всички краища на света. Оригиналните илюстрации на поредицата за Николà са дело на различен популярен създател – портретиста Жан-Жак Семпе. Книжките са четивни и красиво завършени, а историите са пригодени за душeвността на децата, навършили 6 години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР