Палатков лагер на майките от Системата ни убива се настани

...
Палатков лагер на майките от Системата ни убива се настани
Коментари Харесай

Родители на деца с увреждания искат оставката на Сачева

Палатков лагер на майките от „ Системата ни убива ” се настани под прозорците на властта. Недоволните родители на деца с увреждания упорстват общественият министър Деница Сачева да подаде оставка, тъй като не утвърждава Закона за персоналната помощ.

„ Поставяме началото на края на министър Сачева с палатков лагер. Ние оставаме тук и не считаме да си вървим, до момента в който тя не си подаде оставката, поради пропагандата, която води против Закона за персоналната помощ. Това е законът, който подсигурява живота на хората с най-тежките и голям брой увреждания. Това е законът, за който ние си дадохме живота седем месеца предходната година и за който спахме на тези павета ”, изясни задачата на безсрочния им митинг уредникът Вера Иванова.
 БГНЕС
Тя посочи, че офанзивата против новия закон е тъй като страната няма пари за него. Иванова е безапелационна, че ще продължат да се борят против системата до момента в който тя не се промени.

Вера Иванова разгласи, че в този миг стачкуват и в Благоевград, а на 4 март ще излязат от Бургас и Добрич, като поетапно ще се включат и други градове в страната.
 БГНЕС
Попитана дали са търсили разговор с министър Сачева, Иванова сподели, че са имали една среща и не приема доводът на обществения министър, че този закон е признат под напън и, че пари могат да отидат някъде другаде. „ Този закон заобикаля НПО-та. Парите отиват непосредствено при индивида с увреждания, в неговия помощник. Няма по-справедлив от тази самостоятелна оценка. Вече хората получават друг брой часове, съгласно потребностите, а не еднообразно ”, посочи тя.

„ Подкрепям настояванията на майките с деца на увреждания, които бяха лъгани доста пъти. Закъснели са с палатковия лагер. Нищо не работи в държавното управление и в това и в предходното ”, съобщи Любомир Данков, който също е на митинга, а тъкмо до майките на деца с увреждания е и различен палатков лагер – на медицинските експерти, които упорстват страната да извърши настояванията им от предходната година.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР