Палатките на протестиращите майки на деца с увреждания останаха цяла

...
Палатките на протестиращите майки на деца с увреждания останаха цяла
Коментари Харесай

Протестиращите майки изкараха нощта на палатки пред Министерски съвет

Палатките на протестиращите майки на деца с увреждания останаха цяла нощ под прозорците на властта . Те блокираха столичния бул. „ Дондуков ", а палатките са тъкмо пред Министерския съвет.
Полицията нощес написа предупредителни протоколи за нарушение на публичния ред . Исканията на майките са дадените от властта обещания за промени в обществената сфера да станат факт, съобщи Българска национална телевизия.
Днес Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще прегледа Закона за хората с увреждания. След това той ще бъде разискван в Тристранния съвет и в Министерския съвет, с цел да стигне в период до Народното събрание. И сега има протестиращи и полиция.
" Ще нощуваме на площада и оставаме тук и през идващите дни - другояче няма смисъл ". Това съобщи една от протестиращите майки пред кореспондент на по време на снощния митинг, който стартира в 17:30 ч., а малко по-късно майките оповестиха гражданско непокорство и блокираха бул. " Дондуков ". На площада бяха опънати 28 платки, колкото са областите в страната, а майките бяха безапелационни, че няма да се махнат от главата на премиера, до момента в който той не реши проблемите им.
Тази заран в ефира на Нова телевизия една от майките уточни, че блокадата на булеварда ще бъде вдигната в 08:00 ч., с цел да могат хората да минават умерено .

“Не сме обиграни в маневрите на политиката, с цел да вършим най-хубавите ходове. Единственото оръжие, което имаме, са майчините сълзи. В нашите фамилии доста се плаче, тъй като живеем с болката всеки ден. Затова не можем да спрем борбата, не можем да спрем да се борим за децата си”, обявиха протестиращите по време на акцията под прозорците на властта.
Припомняме, че макар подписаният по-рано проект със периоди за приемането на новите закони за персоналната помощ и за хората с увреждания, майките заявиха, че митингът продължава и ще упорстват настояванията им да бъдат признати от депутатите. Управляващите поеха и политически ангажимент доникъде на декември двата законопроекта - за персоналната помощ и за хората с увреждания - да бъдат признати в пакет от Народното събрание . На 17-и октомври се чака държавното управление да утвърди и внесе в Народното събрание оспорвания досега Закон за хората с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР