Палатът“ на Корнелия Нинова, за който гърмят най-различни издания, на

...
Палатът“ на Корнелия Нинова, за който гърмят най-различни издания, на
Коментари Харесай

Свекървата на БСП лидерката: Корнелия Нинова е много добра снаха

„ Палатът “ на Корнелия Нинова, за който гърмят най-различни издания, на процедура е скромна българска къща, ситуирана в Мизия – тъкмо градът, който преди две години беше изумен от огромното наводняване. Къщата е издигната през 1969 година, на два етажа е и има всичко, което може да се види в сходни домове – куче, двор, в който се отглеждат сезонни зеленчуци и овошки – череша, праскова, дюля, орех и асма, оповестява „ Ретро “. Истинската господарка на къщата обаче не е Корнелия Нинова, а свекърва й Дафина, майката на брачна половинка й Митко. Недалеч живее майката на мощния човек на „ Позитано “ 20 – Маргарита, която стопанисва дом, още по-скромен от „ палата “. Свекървата Дафина не се смущава от наличието на представители на медиите и им демонстрира целия дом.

Обяснява, че градежът е почнал, откакто със брачна половинка й са събрали 10 000 лв.. След това, с по 1000 – 1500 лв. са оправили целия дом, стая по стая.

„ Корнелия е доста добричка. Вика ми „ мамо “ и постоянно, когато се прибере, стартира да шета. Стой си, вика, мамо, единствено кажи какво би трябвало да се направи “, споделя старата жена. Тя недоумява за какво повече хора не са дали своят вот за партията на снаха й на последните избори. Припомня, че по времето на социализма всеки е имал работа, опция да си построи дом и да отиде на отмора – неща, които, по думите й, в днешно време напълно не са сигурни. Освен със снаха си, Дафина се гордее и с внука си Рафаел, който е отраснал точно в този дом в Мизия. Младежът, който сега следва в Съединени американски щати от дребен е бил доста любознателен. Баба му си спомня, че е наблягал главно на математиката, само че е бил доста добър и по български език и литература. Дафина с горделивост споделя, по какъв начин един път преподавателката му му писала шестица на цяла страница от тетрадката, откакто направил прекрасен преразказ на „ Изворът на белоногата “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР