Палат за притежава семейството на вицепремиера и министър на регионалното

...
Палат за притежава семейството на вицепремиера и министър на регионалното
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Гроздан Караджов с палат за милиони в Драгалевци! Вицепремиерът на Слави живее в имение със собствен киносалон - дясната ръка на Божков му е съсед и пръв приятел

Палат за има фамилията на вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов, видяха фоторепортерите на организация ПИК. Човекът на Слави в държавното управление на Кирил Петков живее в неповторимо имение в един от най-скъпите квартали в София - " Драгалевци ".

Семейният парцел, ситуиран в подножието на Витоша на ул. " Ваклинец " 26, е с над 1000 кв. м. застроена повърхност и евентуално повече от 2000 кв. м. дворно пространство. В палата си Караджов може да се похвали със личен киносалон и двуцифрен брой спални и тоалетни.

Около имението, което повече наподобява на новопостроена прогимназия, в сравнение с еднофамилна къща, е вдигната висока ограда със солидни бетонни основи. Дворът е самобитен мини парк с доста дървета, грижливо поддържана трева и стилно подрязани декоративни шубраци.
свързани новини178038на 21.12.202153095на 12.12.2021
Справка в уеб страниците за продажба на парцели демонстрира, че междинната цена на парцелите в Драгалевци за надалеч по-непретенциозни жилища е към 1500-1600 евро на квадрат. Така съгласно груби сметки имението, в което Караджови живеят, се прави оценка минимум на 5 млн. евро или 10 млн. лева

Палатът на вицепремиера на Слави се води на компанията на жена му " Пропърти Булинвест ". Съпругата на Караджов - Цецка Караджова, даже е записала седалището на сдружението си на въпросния адрес - ул. " Ваклинец " 26.

Видимо от фотосите, с които ПИК разполага, парцелът в квартал " Драгалевци " не се употребява за офис, а за фамилна резиденция на Гроздан Караджов и жена му.

На тихата уличка, на която е ситуиран милионерският дом, живее и друга обществено известна персона - съдружникът на Васил Божков Борис Бекяров. Освен съседи фамилиите Караджови и Бекярови са и неразделни другари, разкриха пред ПИК комшии на баровските семейства.

Пред парцела на Борис Бекяров има фургон, който най-вероятно се употребява от частни охранители, които бдят за спокойствието на дясната ръка на Васил Божков, който е упрекнат за присъединяване в ръководената от олигарха незаконна група. Имението на Караджов пък е опасано от десетки камери, като в региона и пиле не може да прехвръкне без знанието на районния министър.

Вицепремиерът Гроздан Караджов е добре прочут в политическия живот на България. Той е измежду първите чиновници на институт “Отворено общество” на Джордж Сорос в България, а по-късно по време на ръководството на Иван Костов е ръководител на Борда на БТК. Преди да бъде повдигнат за вицепремиер и районен министър от " ИТН ", Караджов е народен представител от Реформаторския блок и ръководител на транспортната комисия в Народното събрание по време на ръководството на кабинета " Борисов 2 ".

Считаният за дясна ръка на Иван Костов обаче се прочу, откакто беше разследван за източването на мобилния оператор " Теленор ". Тогава Караджов е упрекнат като помощник на гръцкия жител Захариас Коцибос, който в инкриминирания интервал е бил изпълнителен шеф на гръцката компания притежател на телекомуникационния оператор. Умишлените дейности на Караджов са довели до заграбване на сумата от 5 545 660, 51 лева Става въпрос за сключването на контракти с общо 21 компании, през които “Глобул” е източван в интервала 2011-2012 година 12 от компаниите са свързани или са благосъстоятелност на Гроздан Караджов.

Напред във времето следствието против Караджов се приключва, като източници на ПИК от прокуратурата разясниха, че най-вероятно актуалният вицепремиер се е споразумял със притежателите на " Теленор ", които са изтеглили недоволствата си.

Съпругата на Гроздан Караджов - Цецка, също може да се похвали със обилни активи. Фирмата й, която се нахождава в фамилния дворец на ул. " Ваклинец " 26, е отчела 500 000 лева облага за 2017 година и 1,2 млн. лева облага за 2018 година, след като са и последните оповестени годишни доклади.

На положението на семейство Караджови и на имението им със личен киносалон в " Драгалевци " може да завиди даже и вътрешният министър на Кирил Петков - Бойко Рашков., палатът на силовия министър наподобява нищожен спрямо този на Гроздан Караджов.

Едно е несъмнено, страната ни може да се похвали с държавно управление, формирано от милионери, на чиито парцели могат да завидят и най-големите европейски и международни политици.. Безспорно челото на класацията за най-богати министри оглавяват Гроздан Караджов и Бойко Рашков, които сумарно имат парцели за десетки милиони. Да се чуди човек по какъв начин са ги придобили, като цялостен живот са били държавни чиновници.



Палатът, в който живее вицепремиерът Гроздан Караджов



Солидна ограда обикаля двора на Караджов



Милионерският дворец е ситуиран на тиха уличка в един от най-скъпите квартали в " София "



Имението на Гроздан Караджов разполага със личен киносалон



През летните месеци растителността в двора на Караджов е грижливо поддържана, а дворът му наподобява на мини парк



Огромни бетонни огради и величествен брой камери подсигуряват палата на вицепремиера на Слави



По улицата, на която е ситуирано имението на Гроздан Караджов, не може да премине никой, без да остане неусетен



Съсед на Караджов в " Драгалевци " е дясната ръка на Васил Божков - Борис Бекяров



Пред парцела на Бекяров има ситуирани специфични кабинки, предопределени за охранители



Семействата на Караджови и Бекярови с изключение на съседи са и неразделни другари

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР