Паладият успя да привлече вниманието на инвеститорите през последните месеци

...
Паладият успя да привлече вниманието на инвеститорите през последните месеци
Коментари Харесай

Всички гледат към ръста на златото и паладия. Но сега идва времето на платината

Паладият съумя да притегли вниманието на вложителите през последните месеци с рекордо повишаване на цената му. Платината обаче заслужава същото внимание, считат специалисти.

" Платината не беше част от ралито през последния месец на скъпите метали, като злато, сребро, паладий и родий ", споделя Райън Джианото, който е шеф на изследователската компания GraniteShares. " Платината се окажа изключение от тази наклонност ", добавя той, представен от Barron " s и Yahoo Finance.

На 3 юли фючърсите на златото скочиха до 6-годишен връх с цена от 1420,90 $ за тройунция. Към момента жълтият метал се търгува с 10% над цената си за същия интервал на предходната година.

Паладият също удари връх с цена от 1588,10 $, а от началото на годината неговата стойност е повишена с 30%.

Платината, от своя страна, се продава на над 40% по-ниска цена от златото и на половина на тази на паладия с ниво от към 830 $. Пазарът обаче още помни историческия връх, който тя удари през март 2008 година до 2300 $.

Според Джианото макар, че платината не е част от последното рали, при нея към момента има сериозен капацитет за повишаване изключително при разхлабване на паричната политика в Съединени американски щати.

" Цената на платината все още е потисната и видяно исторически металът се продава на ниска цена ", споделя специалистът и добавя, че не чака в допълнение поевтиняване, а повишаване за него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР