Пактът (Глобалният пакт за миграция на ООН - б.р.) е

...
Пактът (Глобалният пакт за миграция на ООН - б.р.) е
Коментари Харесай

Не е ясно дали сме се отказали от пакта за мигрантите

Пактът (Глобалният пакт за миграция на Организация на обединените нации - б.р.) е декларация, не е обвързващ за страните документ .
Това съобщи външният министър Екатерина Захариева на съвещанието на външната и на вътрешната комисия, които взаимно разискаха пакта на Организация на обединените нации за мигрантите. Захариева акцентира, че пактът няма наложителен темперамент и никой в никакъв случай не е принуждавал България да се причисли към този пакт .

 Правителството няма да поддържа Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации Обновена
Правителството няма да поддържа Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации

Решението е на съдружния съвет

От изказването й пред депутатите стана ясно, че вратата към Пакта е отворена и дефинитивно решение не е взето .

Първо против Пакта за скочили Унгария и Австрия. Сега и ние. Чехия също разгласи, че няма да се причисли към документа.

 Чехия също не приема световния пакт за миграцията на Организация на обединените нации
Чехия също не приема световния пакт за миграцията на Организация на обединените нации

След Съединени американски щати, Австралия, Унгария и Австрия

Не може да се преструваме, че проблемите с мигрантите не съществуват, посочи външният министър. Всъщност ние сме източник на мигранти, по думите на Захариева. Затова страда и стопанската система ни и има липса на работна ръка .

 Унгария напуща пакта за миграция в Организация на обединените нации
Унгария напуща пакта за миграция в Организация на обединените нации

Според Сиярто, съглашението е опасност за страната и света



България е външна граница на Европейски Съюз и към нея се стремят редица мигранти , както изясни първият ни посланик. Всички външни граници на общността са декларирали, че ще се причислят към пакта. Освен това той е отворен документ.

По всяко време дадена страна може да се включи в него. Министър Захариева посочи, че ние можем да го подкрепим в някои политики, в други може и да не го подкрепим.

 Министерски съвет трансформира разпоредбите за разноските на Фонда за миграция и интеграция
Министерски съвет трансформира разпоредбите за разноските на Фонда за миграция и интеграция

Непреките разноски би трябвало да са до 7%

250 незаконни мигранти са хванати от началото на годината на гръцка и турска граница , стана ясно пък от думите на силовия министър Младен Маринов. Органите на реда били в непрекъсната подготвеност да реагират при мигрантски напън.

Според него пактът на Организация на обединените нации давал спомагателни благоприятни условия за реакция .

 Провеждат спецоперация за мигранти до българо-гръцката граница
Провеждат спецоперация за мигранти до българо-гръцката граница

Ограничава се риболова на река Марица и пребиваването на жители

Над 130 са досъдебните производства от началото на 2018 за каналджийство . Повече незаконни имигранти сме върнали, в сравнение с са влезнали у нас. Справянето с мигрантския напън не бил по силите на една страна , добави Младен Маринов.

Иван Иванов от Българска социалистическа партия разбра коя е българската позиция. Слушайки Захариева, схванал, че задушевно сме давали работна ръка и сме генерирали вътрешна миграция. Каква е задачата на нашето държавно управление, недоумява аленият народен представител . Може би чакаме ново Велико преселение на народите, иронизира социалистът.

Юлиян Ангелов от Оперативна програма съобщи безапелационната позиция на патриотите срещу подписването на Пакта. България по никакъв метод не би трябвало да поддържа сходен документ, по думите му.

Очевидно е, че пътят на Пакта ще бъде дълъг, предвижда и социалистът Валери Жаблянов . Според него през декември не би трябвало да се поддържа пакта.

Движение за права и свободи поддържат Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации и желаят да го подпишем. Документът имал положителни практики и защитавал нашите мигранти .

Цветан Цветанов счита дебата за потребен . Той е обезпокоен от това, че се отдалечаваме от ден на ден от европейските си полезности. Системни партии се отхвърлят от позициите си.

Червените евродепутати Петър Курумбашев, Сергей Станишев и Георги Пирински в Екологичен потенциал са подкрепили Пакта . Цветанов сподели документи от вота в Екологичен потенциал. Той е сърдит, че политиците се заиграват със страховете на хората и още веднъж изясни, че няма да подкрепим Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР