Пакт за защита на децата от робство се превръща в

...
Пакт за защита на децата от робство се превръща в
Коментари Харесай

Забраната за детско робство бе ратифицирана от всички страни членки на МОТ

Пакт за отбрана на децата от иго се трансформира в национално законодателство във всички 187 страни членки на Международната организация на труда (МОТ).

За първи път документ за труда на Организация на обединените нации печели всеобща поддръжка, осведоми Българска телеграфна агенция.

Отбелязваме Световния ден против детския труд

Днес Тонга (архипелаг в южните елементи на Тихия океан - бел. ред.) стана последната членка, уведомила МОТ в Женева, че е утвърдила Конвенция 182 за най-тежките форми на детски труд.

Конвенцията задължава страните да не позволяват деца да бъдат употребявани като плебеи, насилствени служащи, полови служащи и бойци. Документът не разрешава и детския труд в търговията с опиати, както и на рискови работни места. По данни на МОТ по света работят 152 милиона деца, от които 73 милиона правят рисков труд.

Пактът влезе в действие през 2000 година. Оттогава доста страни одобриха закони против детския труд. Почти всички страни членки на Организация на обединените нации са част и от МОТ. България членува в трудовата организация от 1920 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР