Пакистанското правителство публикува видео, в което твърди, че показва заловеният

...
Пакистанското правителство публикува видео, в което твърди, че показва заловеният
Коментари Харесай

Пакистан публикува видео и обяви, че показва заловения индийски пилот

Пакистанското държавно управление разгласява видео, в което твърди, че демонстрира хванатият индийски боен водач, съобщи Би Би Си, като посочи, че на този стадий не може да удостовери достоверността на видеото.
 Нов конфликт сред нуклеарните сили: Пакистан смъкна два индийски военни самолета  Напрежението ескалира: Нощно нахлуване по въздух на Индия в Кашмир. Пакистан подвигна изтребители по паника
На фрагментите мъжът, който е със завързани очи и наподобява има кръв по лицето, разпознава себе си като командир Абхинандан.

Индия не отговори непосредствено на Пакистан, само че съобщи, че не липсва нито един от водачите ѝ.

Напрежението сред двете прилежащи страни, които са и две от осемте нуклеарни сили в света, ескалира във вторник през нощта, когато индийски военни самолети навлязоха във въздушното пространство на Пакистан над територията на оспорваната от двете страни област Кашмир и принуди Пакистан да вдигне изтребители във въздуха и да отговори. Индия изясни, че е направила въздушни удари по лагер на групировката  " Джаиш-и-Мохамед ", която пое отговорност за атентата против индийски боен ескорт на 14 февруари с 41 убити бойци. Индия упреква формален Пакистан, че е имал присъединяване в осъществяването на покушението. Пакистан отхвърля.

Тази заран Пакистан разгласи, че при ново нахлуване на тяхна територия са били свалени два индийски самолета и че един от водачите е задържан.

Военен представител на страната акцентира, че Пакистан не желае война с Индия.

Страната затвори въздушното си пространство.

Хората, живеещи покрай линията на надзор (границата сред индийската и пакистанската част от региона Кашмир) са получили известие да изоставен домовете си.

Училищата в околните квартали са затворени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР