Пакистанският външен министър Мехмуд Куреши предупреди, че ситуацията в индийският

...
Пакистанският външен министър Мехмуд Куреши предупреди, че ситуацията в индийският
Коментари Харесай

Пакистан вижда риск от война във връзка с кризата в Джаму и Кашмир

Пакистанският външен министър Мехмуд Куреши предизвести, че обстановката в индийският щат Джаму и Кашмир може да докара до война и прикани Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачлет да посети района, предава AFP, представена от Фокус . В изказване пред публицисти, Куреши съобщи, че и двете страни схващат какви могат да бъдат „ следствията от спор “ и добави, че може да се стигне и до война. „ Ако обстановката остане такава, тогава всичко е допустимо “, съобщи той.

``
реклама

Куреши прикани Комитета за правата на индивида на Организация на обединените нации да организира интернационално следствие на обстановката в индийския щат Джаму и Кашмир и предложения Бачлет да посети индийската и пакистанската част на района. „ Тя може да посети и двете места и да рапортува допустимо най-обективно, с цел да разбере света каква е същинската обстановка “, сподели Куреши. Самата Башлет съобщи, че е подготвена да посети Кашмир, въпреки да няма публично удостоверение за планувана аудиенция. Междувременно пакистанският външен министър сподели, че двустранните диалози няма да решат рецесията, като съобщи, че при сегашната позиция на Ню Делхи не вижда по какъв начин това може да се случи. От своя страна Индия продължава да твърди, че рецесията в Джаму и Кашмир е вътрешен проблем на страната и няма място за интернационална интервенция в нея. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: