Пакистанският външен министър Мехмуд Куреши предупреди, че ситуацията в индийският

Пакистанският външен министър Мехмуд Куреши предупреди, че ситуацията в индийският ...

Пакистан вижда риск от война във връзка с кризата в Джаму и Кашмир.Пакистанският външен министър Мехмуд Куреши предупреди, че ситуацията в индийският щат Джаму и Кашмир може да доведе до война и призова Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачлет да посети региона, предава AFP, цитирана от Фокус. В изявление пред журналисти, Куреши заяви, че и двете страни разбират какви могат да бъдат „последствията от конфликт“ и допълни, че може да се стигне и до война. „Ако ситуацията остане такава, тогава всичко е възможно“, заяви той.

``
реклама

Куреши призова Комитета за правата на човека на ООН да проведе международно разследване на ситуацията в индийския щат Джаму и Кашмир и покани Бачлет да посети индийската и пакистанската част на региона. „Тя може да посети и двете места и да докладва възможно най-обективно, за да разбере света каква е истинската ситуация“, каза Куреши. Самата Башлет заяви, че е готова да посети Кашмир, макар да няма официално потвърждение за планирана визита. Междувременно пакистанският външен министър каза, че двустранните разговори няма да решат кризата, като заяви, че при сегашната позиция на Ню Делхи не вижда как това може да се случи. От своя страна Индия продължава да твърди, че кризата в Джаму и Кашмир е вътрешен проблем на страната и няма място за международна намеса в нея. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: