Пакистанският министър-председател Имран Хан определи убития лидер на терористичната организация

...
Пакистанският министър-председател Имран Хан определи убития лидер на терористичната организация
Коментари Харесай

Премиерът на Пакистан нарече Осама бин Ладен мъченик

Пакистанският министър-председател Имран Хан дефинира убития водач на терористичната организация Ал Каида Осама бин Ладен като страдалец, предизвиквайки голямо удивление и отвращение, съобщи ДПА.

Когато Съединени американски щати пристигнаха в Пакистан и убиха Бин Ладен, " като го направиха страдалец ", това беше унизително, съобщи Хан пред Народното събрание.

Премиерът, който постоянно е именуван от своите политически съперници " Талибана Хан " поради поддръжката си за въоръжената формация, сподели, че се е почувствал потиснат и компрометиран, когато американците са направили интервенцията за убийството на Бин Ладен в Пакистан.

" След това целият свят стартира да злоупотребява с нас. Те нахлуха в нашата страна, а след това ни подлагаха на критика ", сподели Хан, порицавайки рецензиите против Пакистан, че не е съумял да наблюдава Бин Ладен в продължение на години.

Няколко пакистански водачи са подлагали на критика интервенцията на Съединени американски щати против скривалището на Бин Ладен през 2011 година в град Аботабад, определяйки я като нарушаване на суверенитета на Пакистан, само че никой не е стигал до такава степен, че да възхвалява основния уредник на нападенията от 11 септември 2001 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР