Пакистанският министър-председател Имран Хан определи убития лидер на терористичната организация

...
Пакистанският министър-председател Имран Хан определи убития лидер на терористичната организация
Коментари Харесай

Премиерът на Пакистан нарече Осама бин Ладен мъченик

Пакистанският министър-председател Имран Хан дефинира убития водач на терористичната организация Ал Каида Осама бин Ладен като страдалец, предизвиквайки голямо удивление и отвращение, съобщи ДПА.

Когато Съединени американски щати пристигнаха в Пакистан и убиха Бин Ладен, "като го направиха страдалец ", това беше унизително, съобщи Хан пред Народното събрание.

Премиерът, който постоянно е именуван от своите политически съперници "Талибана Хан " поради поддръжката си за въоръжената формация, сподели, че се е почувствал потиснат и компрометиран, когато американците са направили интервенцията за убийството на Бин Ладен в Пакистан.

Рекорден брой умряли от COVID-19 за денонощие в Пакистан

"След това целият свят стартира да злоупотребява с нас. Те нахлуха в нашата страна, а след това ни подлагаха на критика ", сподели Хан, порицавайки рецензиите против Пакистан, че не е съумял да наблюдава Бин Ладен в продължение на години. Няколко пакистански водачи са подлагали на критика интервенцията на Съединени американски щати против скривалището на Бин Ладен през 2011 година в град Аботабад, определяйки я като нарушаване на суверенитета на Пакистан, само че никой не е стигал до такава степен, че да възхвалява основния уредник на нападенията от 11 септември 2001 година Речта на Хан провокира остри реакции от политическата съпротива и консуматори на обществените медии. Бин Ладен "беше терорист, а нашият министър-председател го назова страдалец.

Той беше виновен за избиването на хиляди хора ", сподели някогашният външен министър Хаваджа Асиф, непосредствен помощник на тогавашния министър председател Наваз Шариф. "Щом един път си бил Талибана Хан, вечно си оставаш Талибана Хан. Хан оплаква Осама бин Ладен, назова го страдалец. Религиозен страдалец ", написа в Туитър потребителят Мохамед Таки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР