Пакистанските здравни власти съобщиха днес за откриването в страната на

...
Пакистанските здравни власти съобщиха днес за откриването в страната на
Коментари Харесай

Пакистан се готви да се справи с нов подвариант на COVID-19

Пакистанските здравни управляващи оповестиха през днешния ден за откриването в страната на нов подвариант на ковид, за който се счита, че е повода за повишаването на случаите в Китай, заяви ДПА.

Националният здравен институт на Пакистан удостовери, че в страната е открит подварианта на Омикрон Екс Би Би (XBB). Премиерът Шахбаз Шариф прегледа обстановката в областта на битката с КОВИД-19 и готовността на управляващите да се оправят с вероятно повишаване на броя на новите случаи след откриването на нов подвариант. Той изиска от тях да засилят инспекцията на пасажерите на летищата и на граничните пунктове и да имунизират незабавно децата на възраст сред 5 и 12 години.

" Можем да се оправим с новия вид, защото равнището на имунитет на жителите е по-добро с помощта на имунизацията ", съобщи представител на здравното министерство.

Около 90 % от популацията на Пакистан е изцяло имунизирано, а управляващите в Пенджаб, най-многолюдната провинция в страната, предложиха слагането и на бустерна доза за отбрана от вируса. Животът в страната към този момент се възстановява и в нея не работят никакви ограничавания. По данни на министерството през последните 25 дни не са регистрирани смъртни случаи, свързани с COVID-19.

В Пакистан от началото на пандемията са регистрирани общо над 1,5 милиона заразявания и над 30 000 смъртни случая, свързани с вируса.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР