Пакистанските власти съобщиха, че са арестували радикалния ислямистки лидер, обвинен

...
Пакистанските власти съобщиха, че са арестували радикалния ислямистки лидер, обвинен
Коментари Харесай

В Пакистан заловиха организатора на терора в Мумбай през 2008 г.

Пакистанските управляващи оповестиха, че са арестували радикалния ислямистки водач , упрекнат в организирането на офанзивите в Мумбай през 2008 година, при които починаха 166 души, осведомят АП и " Ройтерс ".

Хафиз Сайед е задържан ден преди министър председателят на Пакистан Имран Хан да организира срещи с американските управляващи във Вашингтон. Хан се закани да се разправят с екстремистките групировки.

Говорител на губернатора на провинция Пенджаб съобщи, че Сайед е задържан покрай централния пакистански град Гуджранвала и е упрекнат в събиране на пари за неразрешена проведена група.

Съединени американски щати и Индия упрекват Сайед в приготовление на проекта за офанзивите в Мумбай , при които 10 екстремисти нападнаха два първокласни хотела, еврейски център и железопътна гара в най-големия индийски град. Обсадата продължи няколко дни.

Индия упреква Пакистан в подкрепяне организирането на офанзивите в съдействие със Сайед , който е водач на благотворителната организация Jamaat-ud Dawa. Според американците групата стои зад неразрешената пакистанска екстремистка формация Lashkar-e Taiba.

Пакистан и Jamaat-ud Dawa отхвърлят да стоят зад офанзивата в Мумбай.

Съединени американски щати включиха Сайед в терористичен лист и предложиха 10 милиона $ премия за информация, която може да помогне за залавянето му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР