Пакистанските власти обявиха извънредно положение заради нашествието на пустинни скакалци,

...
Пакистанските власти обявиха извънредно положение заради нашествието на пустинни скакалци,
Коментари Харесай

Пакистан обяви извънредно положение заради нашествието на пустинни скакалци

Пакистанските управляващи оповестиха изключително състояние поради нашествието на пустинни скакалци, които изяждат зърнените култури и основават неустановеност в продоволствената сфера, съобщи ДПА.

" Сблъскваме се с най-сериозното настъпление на скакалци от над две десетилетия и взехме решение да обявим изключително състояние на национално равнище, с цел да се оправим със опасността ", съобщи през днешния ден пакистанската министърка на информацията Фирдоус Ашик Ауан.

Пакистанският министър председател Имран Хан утвърди решението за оповестяване на изключително състояние и народен проект за справяне със опасността от скакалците, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пакистански земеделци показаха подозрения, че ще съумеят да реализират задачата си за производство на 27 милиона тона пшеница тази година.

" Нашествието на скакалци е невиждано и обезпокоително ", съобщи през вчерашния ден в пакистанския парламент министърът на хранителната сигурност Махдум Хусро Бахтияр.

Министърът посочи, че управляващите изпитват усложнения в битката с нашествието поради лимитираните запаси, с които разполагат.

Нашествието на скакалците стартира през юни, когато те започнаха да навлизат на пакистанска територия от Иран и да унищожават насажденията от памук, пшеница, царевица и други зърнени култури. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР