Пакистанските изборни власти официално обявиха победата на бившия играч по

...
Пакистанските изборни власти официално обявиха победата на бившия играч по
Коментари Харесай

Бившият играч по крикет Имран Хан печели изборите в Пакистан

Пакистанските изборни управляващи публично оповестиха успеха на някогашния състезател по крикет Имран Хан на парламентарните избори, съобщи Асошиейтед прес.

Оглавяваното от Хан Движение за правдивост печели 109 места в 269-членния парламент, само че не съумя да реализира болшинство и ще се наложи да търси сътрудници за съдружно държавно управление.

Второто място бе заето от Пакистанската мюсюлманска лига , която завоюва 63 места. Нейният водач Шахбаз Шариф отхвърли да признае резултатите и насочи обвинявания за машинация и операция на вота .
 Имран Хан БГНЕС
Имран Хан още през вчерашния ден разгласи изборната победа на партията си и отхвърли изказванията за машинация, наричайки тези избори най-прозрачните в историята на Пакистан.-->

На трето място се подреди социалдемократическата Пакистанска национална партия с 39 места в Народното събрание, отбелязва Асошиейтед прес.

Почти всички партии с изключение на тази на Хан не признават резултата от вота и техни представители ще се срещнат през днешния ден в Исламабад , с цел да решат какви дейности да подхващат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР