Пакистанските изборни органи лишиха днес бившия министър-председател Имран Хан от

...
Пакистанските изборни органи лишиха днес бившия министър-председател Имран Хан от
Коментари Харесай

Избирателната комисия на Пакистан лиши бившия премиер Хан от право да участва в политическия живот

Пакистанските изборни органи лишиха през днешния ден някогашния министър-председател Имран Хан от право да взе участие в политическия живот поради корупция, съобщи ДПА, като означи, че това евентуално ще задълбочи политическата рецесия в претърпялата голям брой преврати южноазиатска нуклеарна страна.

Избирателната комисия на Пакистан (ИКП) постанови в столицата Исламабад, че Хан е откраднал някои от скъпите дарове, които е получил от други страни в качеството си на министър председател, и не е заявил имуществото си, както се изисква според изборното законодателство.

Комисията подреди също започването на наказателно дело против Хан, който беше свален с избор на доверие в Народното събрание през април, само че от този момент събира на манифестации хиляди свои поддръжници.

" Ние не одобряваме това решение. Народът на Пакистан няма да одобри това. Призовавам хората да излязат и да изхвърлят ръководещите ", съобщи в Исламабад представителят на Хан Фавад Чаудри.

Асад Умер, различен член на партията на Хан, съобщи, че решението ще бъде оспорено в съда.

Хан към момента има право на обжалване.

Хан, в миналото подкрепян от авторитетните военни в страната, беше отхвърлен и сменен от съперниците си, в това число от партията на различен някогашен министър председател Наваз Шариф, откакто предходната година се конфронтира с генералите.

Пакистан, нуклеарна мощ с население от 220 млн. души, е ръководен от генерали в продължение на десетилетия и нито един определен министър председател не е съумял да приключи мандата си заради подмолната роля на военните, показва ДПА.

Съществуват опасения, че лишаването на Хан от правото да взе участие в политическия живот може да провокира нова вълна от политически разтърсвания в страната, която към момента не е преодоляла опустошителните наводнения и чиято стопанска система е на ръба на колапса, показва Асошиейтед прес.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР