Пакистанската армия предупреди в петък Индия да се въздържа от

...
Пакистанската армия предупреди в петък Индия да се въздържа от
Коментари Харесай

Пакистанската армия предупреди Индия срещу военни провокации

Пакистанската войска предизвести в петък Индия да се въздържа от провокации, тъй като има подготвеност да им отговори, оповестиха международните осведомителни организации.

" Отговорът на Пакистан ще бъде даже по-силен от този на 27 февруари 2019 година " , обявиха от командването.

Междувременно към 8000 последователи на партията Джамаат-е-Ислами потеглиха към посолството на Индия в Исламабад, с цел да осъдят дейностите на Ню Делхи против Кашмир.
 Пакистан се отхвърля от нуклеарните оръжия, в случай че Индия също го направи
Пакистан се отхвърля от нуклеарните оръжия, в случай че Индия също го направи

Да, нуклеарна война - това не е вид

Стотици деятели от политически партии в Пакистан в петък организираха мирни манифестации в цялата страна против решението на Индия за понижаване на статута на Кашмир от страна на федерална територия.

Външният министър Шах Мехмуд Куреши дойде в Пекин в петък, с цел да организира съвещания с китайското управление по отношение на решението на Индия да анулира член 370, който даде специфичен статут на Джаму и Кашмир.

При идването си на летището в Пекин Куреши бе посрещнат от посланика на Пакистан в Китай Нагмана Хашми и висши чиновници на външното министерство.

Говорейки пред пакистанските медии преди да замине за Китай, министърът съобщи, че " Индия има желание да наруши районния мир със своите неконституционни ограничения. Китай е освен другар на Пакистан, само че и значима страна в района. "
 Пакистан прекъсва и последната жп връзка с Индия поради Кашмир
Пакистан прекъсва и последната жп връзка с Индия поради Кашмир

Нито един трен няма да се движи сред двете страни

Припомняме, че Пакистан разгласи през днешния ден , че прекъсва и последната железопътна връзка с Индия, откакто Ню Делхи анулира специфичния статут на индийската част на Кашмир - района, за който спорят двете страни, оповестява Ройтерс.

Решихме да спрем и " Тхар експрес ", заяви министърът на железопътния превоз Шейх Рашид.

Докато аз съм министър на жп превоза, нито един трен няма да се движи сред Пакистан и Индия , отсече той.
 Пакистан гони посланика на Индия и приключва търговията
Пакистан гони посланика на Индия и приключва търговията

Исламабад също възнамерява да внесе разногласието за Кашмир в Съвета за сигурността на Организация на обединените нации

Индийските управляващи оповестиха, че трансферират спомагателен контингент от 8000 военнослужещи в щата Джаму и Кашмир на фона на оповестеното от държавно решение за анулация на специфичния парламентарен статут на този район . Според НДТВ, военни транспортни самолети от тази заран доставят бойци до летището на столицата на района, град Шринагар, оповестява ТАСС.

Тези военнослужещи ще засилят 35-хилядната войска, която към този момент е ситуирана в Джаму и Кашмир . Всички военни елементи в Индия са в положение на нараснала бойна подготвеност .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР