Пакистан свали два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство,

...
Пакистан свали два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство,
Коментари Харесай

Пакистан свали два индийски самолета в своето въздушно пространство

Пакистан смъкна два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство, заяви източник от армията на Исламабад. Един от индийските водачи е бил покорен.
„ Пакистанските Военновъздушни сили смъкнаха два индийски самолета, намиращи се в пакистанското въздушно пространство “, написа в Туитър представителят на армията военачалник Асиф Гафур. Той добави, че единият от самолетите е паднал в следения от Пакистан кашмир, до момента в който другият се е разрушил в земята на индийска територия. Според генерала единият от инидийските водачи бил задържан от намиращи се в региона пакистански бойци, а други двама били в региона.
Неговото изказване пристигна, когато индийски източници споделиха, че пакистански изтребители са нарушили въздушното пространство над индийския Кашмир, само че са били принудени да се върнат назад оттатък де факто границата на противоречивата територия.
Висш държавен чиновник в управлявания от Индия индийски Кашмир съобщи пред Агенция Франс Прес, че пакистанските самолети за малко прекосяват границата, само че са отблъснати от индийските военновъздушни сили.
Информацията на Прес концерн ъв Индия заяви, че пакистанските изтребители са пресекли границата при Пунч и Ношера, две места от индийската страна на границата, само че са били отблъснати.
ПТИ заяви, че пакистанските бойни машини са бомбардирали по време на връщането си, само че че няма информация за жертви или вреди, съобщи БГНЕС.
Пакистанското външно министерство също разгласява изказване, в което се споделя, че военновъздушните сили " подхващат удари " оттатък границата, известна като Линия за надзор - само че не прецизира какво значи " удари " и не загатва за събаряне на индийски самолети.
Нахлуването през мощно милитаризираната Линия за надзор идва ден откакто индийски военни самолети нанесоха удар в Пакистан, който съгласно Ню Делхи е имал за цел боен подготвителен лагер. Това е било ответен удар поради гибелен атентат в Кашмир от 14 февруари., при който бяха убити 40 индийски бойци.
Напрежението трагично ескалира сред притежаващите нуклеарно оръжие противници, откогато индийските военни самолети влязоха в пакистанското въздушно пространство и нападнаха цел, която съгласно Индия е лагер на Джаиш-е-Мохамед, групата, която пое отговорност за атентата в Кашмир
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР