Пакистан свали два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство,

...
Пакистан свали два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство,
Коментари Харесай

Пакистан свали два индийски самолета

Пакистан смъкна два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство, заяви източник от армията на Исламабад. Един от индийските водачи е бил покорен.

„ Пакистанските военновъздушни сили смъкнаха два индийски самолета, намиращи се в пакистанското въздушно пространство “, написа в Туитър представителят на армията военачалник Асиф Гафур. Той добави, че единият от самолетите е паднал в следения от Пакистан Кашмир, до момента в който другият се е разрушил в земята на индийска територия, осведоми Българска национална телевизия.

Според генерала единият от индийските водачи бил задържан от намиращи се в региона пакистански бойци.

Съединени американски щати нощес приканиха двете нуклеарни сили Индия и Пакистан, сред които напрежението се изостри, да проявят въздържаност и приканиха Исламабад да предприеме дейности против терористичните групировки на своя територия, съобщи Франс прес.

Апелираме към Индия и Пакистан да проявят въздържаност и непременно да избегнат ескалация, съобщи в официално съобщение американският държавен секретар Майк Помпео, уточнявайки, че е разговарял с външните министри на двете страни.

Помпео е отбелязал пред Исламабад, че "Пакистан би трябвало незабавно да вземе съществени ограничения против терористичните групировки, които работят на негова територия ", и е изтъкнал, че напрежението би трябвало да намали, като се заобикалят военни дейности.

"Приканих двамата министри да трансфорат директните контакти в приоритет и да заобикалят нови военни дейности ", сподели държавният секретар.

Вчера Индия извърши въздушен удар в Пакистан против ислямистка организация, провокирайки нова остра борба сред двете страни във връзка със противоречивия регион Кашмир. Напрежението сред двете съседки набъбна след гибелен атентат на 14 февруари в индийската част на Кашмир, който лиши живота на над 40 индийски бойци. Отговорност за акта пое основаната в Пакистан ислямистка бунтовническа формация "Джаиш е Мохамед ".

Индийска телевизия заяви през днешния ден за минимум петима ранени индийски военни при обстрел от пакистанската част на Кашмир, показва ТАСС. Престрелките са почнали нощес и от време на време се възобновяват, означи Ен Ди Ти Ви. Според нея пакистански военни са стреляли с огнестрелно оръжие и миномети през демаркационната линия допълнително от 10 погранични региона, а индийските сили дали отговор, като разрушили пет погранични поста на пакистанската войска.

Индия не желае ескалация с Пакистан и ще продължи да работи отговорно и сдържано, увери от Китай индийската външна министърка Сушма Сварадж. Тя акцентира, че през вчерашния ден индийските сили са нанесли удар по избрана и лимитирана цел - подготвителен лагер на "Джаиш е Мохамед ", съобщи Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР