Пакистан призова Иран да вземе мерки срещу терористичните групи, за

...
Пакистан призова Иран да вземе мерки срещу терористичните групи, за
Коментари Харесай

Пакистан призова Иран да вземе мерки срещу терористичните групировки

Пакистан прикани Иран да вземе ограничения против терористичните групи, за които се допуска, че стоят зад убийството на 14 бойци по-рано тази седмица, съобщи ДПА.
"Надяваме се, че Иран ще вземе забележими ограничения ", сподели пакистанският министър на външните работи Шах Махмуд Куреши за групировките, които съгласно Исламабад са основани в Иран.

Той приказва на конференция след диалози с иранския си сътрудник. По думите на Куреши 15 стрелци във военни униформи са устроили засада на рейс в югозападната провинция Белуджистан и са умъртвили 14 военнослужещи от пакистанската войска.
Пакистан е решил също да загради 950-километровата си граница с Иран като метод за възстановяване на сигурността, заяви министърът.

Нападението бе осъществено преди първото публично посещаване на пакистанския министър председател Имран Хан в Техеран, където той би трябвало да се срещне с иранските водачи. Двудневната аудиенция стартира на следващия ден.
Министерството на външните работи през вчерашния ден изпрати до иранското посолство в Исламабад писмо, в което изрази "остър митинг " против убийствата, "извършени от терористични групировки, основани в Иран ".
Отговорност за офанзивата е поело обединяване на три терористични организации, които са основани в Иран, се показва в писмото. Пакистан е открил региона, в който работят групировките, и е споделил информацията с иранските управляващи, добави Куреши.

Белуджистан е най-голямата пакистанска провинция. Нестабилната област граничи с Афганистан и Иран и постоянно е обект на офанзиви на ислямистки и националистически групи. /
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР