Пакистан обяви ден на траур заради гибелта на президента на

...
Пакистан обяви ден на траур заради гибелта на президента на
Коментари Харесай

Реакции след смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси

Пакистан разгласи ден на печал поради гибелта на президента на прилежащ Иран Ебрахим Раиси и спътниците му при злополука с хеликоптер на 19 май. В тяхна памет всички флагове на държавните институции ще бъдат свалени на половина, съобщи Ройтерс.

Пакистанският министър-председател Шахбаз Шариф сервира в обява в " Екс " съболезнования на " приятелски Иран " от свое име и от името на пакистанския народ.

" Великата иранска нация ще превъзмогне тази покруса с присъщия за нея кураж ", уточни министър председателят на прилежащата страна.
 Ебрахим Раиси печал БГНЕС

По-рано тази година по границата сред двете страни се стигна до напрежение, прераснало в замяна на въздушни удари поради сепаратистки групировки, настоящи в разположената на територията на двете страни историко-географска област Белуджистан. Впоследствие Техеран и Исламабад съумяха да успокоят ситуацията и да стартират разведряване в връзките.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази от името на Европейски Съюз съболезнования във връзка гибелта на Ебрахим Раиси и на иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан .

„ Европейски Съюз сервира най-искрени съболезнования във връзка гибелта на президента Раиси и външния министър Абдолахиан, както и на други членове на делегацията и екипажа на вертолета “, написа Мишел в обществената мрежа " Екс ". Мислим за техните фамилии, добавя той.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР