Пакистан е свалил е два индийски самолета, навлезли в неговото

...
Пакистан е свалил е два индийски самолета, навлезли в неговото
Коментари Харесай

Остър конфликт между Пакистан и Индия, европейските борси реагират негативно


Пакистан е свалил е два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство. Съобщението е на пакистански армейски представител, представен от организация Ройтерс. Пилотът на единия от изтребителите бил хванат. Освен това са нанесени въздушни удари в индийската част на Кашмир.

Съобщението идва ден, откакто самолети на Делхи удариха пакистанска територия за първи път от войната през 1971 година Индийската офанзива имаше за цел екстремистката формация „ Джаиш е Мохамед “, която пое отговорност за атентат против индийска паравоенна част на 14 февруари.
Европеските тържища реагираха отрицателно. Инвеститорите са обезпокоени от възходящото напрежение сред двете страни.

Общият европейски показател Stoxx Europe 600 се намалява с 0,31%, с което на тридневното покачване се поставя край. Проучването на Европейска комисия за икономическите и бизнес настройки в еврозоната също способства за отрицателната реакция на европейските тържища, означават анализаторите.
Спад с 0,73% бележи английският фондов показател FTSE100 предвид на продължаващото и през днешния ден повишаване на паунда като реакция на възобновените очаквания за отбягване на Брекзит без договорка вследствие на вчерашното изявление на премиера Тереза Мей пред Парламента на страната. Британската лира нараства с 0,46% към 7-месечен връх към 1,3335 щатски $, като в това време еврото се намалява с 0,44% към 21-месечно дъно от 0,8542 паунда.

Немският показател DAX 30 се намалява с 0,41%, френският CAC40 - с 0,16% и испанският IBEX-35 - с 0,4%.
Солиден спад с 19% записват акциите на Metro Bank PLC, откакто английския заемодател разкри, че е разследван от английския регулатори по отношение на неправилно класифицирани активи на банката.

Акциите на Air France-KLM се намаляват с над 10%, откакто холандското държавно управление съобщи, че желае да придобие 14-процентен дял в самолетната компания, което рискува да задълбочи напрежението сред Франция и Нидерландия по отношение на контрола над компанията.
Новината за основаване на ново взаимно дружество с компанията за онлайн услуги Ocado Group PLC пък предизвика спад с 11% на акциите на веригата супермаркети Marks & Spencer Group PLC.

Вниманието на вложителите е ориентирано и към срещата в Ханой сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водачи Ким Чен-ун.

Геополитическите опасности карат вложителите да извърнат взор към японската йена и швейцарския франк като " валути-убежище ", което води до повишаването им. В същото време щатският $ се търгува към триседмично дъно по отношение на останалите шест съществени валути, откакто във вторник президентът на Фед Джером Пауъл удостовери пред Сенатската банка комисия, че централната банка на Съединени американски щати ще бъде по-предпазлива и по-търпелива във връзка с провежданата от нея лихвена политика.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР