Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През последните

...
Пакистан е наш значим икономически партньор в Азия. През последните
Коментари Харесай

Стокообменът между България и Пакистан възлиза на 34 млн. долара за 2018 г.

Пакистан е наш важен стопански сътрудник в Азия. През последните години двустранната търговия последователно нараства, като за предходната година надвишава 34 млн.щ.д., само че към момента не подхожда на опциите на двете страни. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова при откриването на Втората сесия на Българо-пакистанската междуправителствена Смесена комисия за икономическо съдействие, която се организира в Исламабад.

" Съществуват благоприятни условия за разширение на износа ни за големия пакистански пазар (над 200 млн. души) на храни, като българско слънчогледово олио, консервирани плодове и зеленчуци, мляко и млечни артикули, зърнени храни (пшеница, царевица), като приветстваме основаването на смесени предприятия сред български и пакистански компании в тези области “, уточни Иванова. Тя добави, че с капацитет за износ за Пакистан са също артикули на козметиката, като розово масло, машиностроенето и по-конкретно машини за хранително-вкусовата индустрия и селскостопанска техника, лекарства и вещества.

По думите й двете страни биха могли да разширят съдействието си в области като текстилна и кожарска индустрия, земеделието, където да обменим опит и ноу-хау, както и в региона на дребните и междинни предприятия, в която да бъде подписано съглашение.

Икономическият заместник-министър акцентира, че Смесената комисия е основен механизъм за активизиране на търговско-икономическите връзки и дава опция за разискване на съответни начинания и планове за съдействие в перспективни области като превоза, селското стопанство, осведомителните технологии, аутомотив, туризъм и др.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР