Пакистан е готов да изпрати до 500 000 работници в

...
Пакистан е готов да изпрати до 500 000 работници в
Коментари Харесай

Пакистан се готви да изнесе над половин милион работници за Румъния

Пакистан е подготвен да изпрати до 500 000 служащи в Румъния за те да бъдат наети в разнообразни браншове в европейската страна.

Това настояват пакистанските медии след срещата сред румънския дипломат в страната Николайе Гоя и съветникът на пакистанския министър-председател по въпросите на пазара на труда Сайед Зулфикар Абас Бухари.

Според информация на Associated Press of Pakistan хората ще бъдат наети в разнообразни браншове, като строителство, опазване на здравето, осведомителни технологии и други.

Също по този начин Румъния се нуждае от забележителен брой водачи, тъй че дружно с останалите служащи в страната евентуално ще бъдат изпратени над 40 000 водачи.

" Румъния е подготвена да " внесе " над половин милион пакистански служащи до 2020 година поради дефицита на локалния пазар на труда ", се показва в публично известие на държавното управление на азиатската страна, представено от румънското издание Business Review.

Това не е първият сходен опит на Букурещ да притегли работна ръка от чужбина. Наскоро страната подписа меморандум с Виетнам за привличането на хора от страната, които да работят в Румъния.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР