Пакетите с хранителни помощи за бедни ще бъдат разширени с

...
Пакетите с хранителни помощи за бедни ще бъдат разширени с
Коментари Харесай

Хигиенни материали и памперси за новородени към пакета с храни за бедни |

Пакетите с хранителни помощи за небогати ще бъдат разширени с хигиенични материали и продукти за новородени от следващата година, разгласи министър председателят Борисов във фейбук профила си.

Отделяме 504 милиона лв. да подкрепим фамилиите, които имат потребност от храна, хигиенични материали и детски такъми. Благодарение на напъните на екипа на министър Деница Сачева средствата са обезпечени по Оперативната стратегия за храни и ще бъдат налични в интервал от 2021 година до 2027 година, съобщи Борисов.

600 000 ще се възползват от помощта, добавя той.

Финансовата помощ, която България чака по европейската стратегия за храни, е съвсем двойна за идващия програмен интервал, разясниха от общественото министерство в отговор на въпрос на OFFNews. Запазва се условието, на което Европейски Съюз държи, помощите да са уязвими групи. Това значи, че у нас от тях ще могат да се възползват хора с ниски приходи, пенсионерите с ниски пенсии, хора в затруднена обстановка, а евентуално и хора под карантина.

За първи път към пакетите с храни ще бъдат добавени хигиенични материали (напр. дезинфектанти), както и пакети за новородени деца от небогати фамилии. Те ще получат памперси, санитарни и козметични артикули за бебето след раждането.

Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст, разгласи още Борисов. Той не прецизира дали тя ще е безвъзмездна и за кого.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР