Пакетът от 2 млрд., който „Продължаваме промяната“ предлага все още

...
Пакетът от 2 млрд., който „Продължаваме промяната“ предлага все още
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Настоящият инфлационен пакет от 2 млрд. е част от идеологията на правителството

Пакетът от 2 милиарда, който „Продължаваме промяната“ предлага към момента за разискване с съдружните сътрудници, не е самоцел.

Той е част от нашето надълбоко схващане, че е нужна грижа и за българските жители, и за българската стопанска система, това сподели в „Денят започва“ министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Той не е самоцел, тъй като ние практикуваме грижа за България още от Бюджет 2022, с който вдигнахме заплатите на учителите, с новия рамков контракт за НЗОК към този момент обявихме повдигане на заплатите на лекари и сестри, тъй че грижата за хората и грижата за българската стопанска система са втъкани в това, в което повярва това държавно управление и го прави от ден едно, акцентира Лорер.

Настоящият инфлационен пакет от 2 милиарда идва след 4 милиарда, които към този момент инвестирахме в българската стопанска система и българските жители през зимата, с цел да подкрепим цените на енергоносителите. Така че не трябва да има изненада или нечиста сделка, че сега реагираме на някаква особена обстановка, котегоричен е той. Това е част от идеологията на това държавно управление – десни ограничения за стопанската система, с цел да се развива и да пораства, леви ограничения за жителите и най-слабите пластове от стопанската система, с цел да продължат да се оправят в тази сложна обстановка.

Министърът на нововъведенията и растежа изясни, че приходите на хората би трябвало да набъбнат над размера на инфлацията, с цел да няма възприятие за обедняване. Това е и задачата на повдигането на пенсиите и някои от освобождаванията на фамилиите за детски надбавки. По думите му това няма да повлияе на бюджета, защото в хазната има задоволително пари, с които държавното управление да си разреши тези ограничения. Определи като „палава“ тезата на опозицията, че ръководещите харчат прекалено много.

„Истината е, че ние не харчим доста. Ние влагаме в България и в нейното бъдеще, тъй като ние имаме вяра. Ние желаеме да си останем тук, желаеме България да е една правова страна със постоянна стопанска система, където хората изкарват почтени приходи. Затова влагаме в нея“, сподели още той.

Според Лорер корупционните практики и течовете от последните 10 години са в пъти повече, от това, което Политическа партия предлага като инфлационни ограничения. „Но течовете са изтекли и не е имало прокуратура, която да ги откри в точния момент. Сега разчитаме на европейската прокуратура, която най-малко да откри европейските средства у нас“, сподели той.

Лорер съобщи, че българската стопанска система нараства през първото тримесечие, българският експорт е рекорден – 8 милиарда, производството ни е 20 % нагоре.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР