„Пакетът на трите „НЕ – така евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей

...
„Пакетът на трите „НЕ – така евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Пакетът „Макрон” е неизпълним, неприемлив и ненужен

„ Пакетът на трите „ НЕ " – по този начин евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков дефинира пред камерата на bTV пакета от промени в европейското законодателство, ориентирани към интернационалните водачи. Става дума за нови условия за часовете на труд и заплащането на превозвачите, като браншът в източноевропейските страни заподозря опит на съперниците им от богатите страни да ги изхвърлят от пазара.

За да потвърди несъстоятелността на лансирания от Еманюел Макрон пакет, Новаков пътува от Холандия до България в кабината на тир. „ Аз имам възприятието, че разпоредбите са правени за делтапланеристи, които прелитат през границите, а не за Сюлейман, който прекарва по 40 тона товар през Алпите ", разяснява евродепутатът.

Той уточни, че условието след 72 часа престой в дадена страна да се заплащат нейните ставки, не е реалистично, тъй като има страни като Германия и Франция, които просто не могат да бъдат преминати за толкоз време. На други места като Австрия тировете не вървят в петък, събота и неделя, което също е причина да се стигне до по-дълго престояване.

„ Тези правила са направени по този начин, че източноевропейските превозвачи да заплащат повече ", акцентира Новаков.

По думите му стотици километри се изминават без отбивка за хотел, няма задоволително охраняеми паркинги, а и търсенето им основава риск от друго нарушаване – прекомерно дълго време, прекарано от водача зад кормилото.

Според Новаков поддръжката за пакета „ Макрон " сега отслабва, до момента в който от ден на ден периферни страни застават в съпротива. Въпреки това ситуацията към момента е „ безусловно 50:50 ".

Ако бъдат признати, ограниченията би трябвало да обиден и турските тираджии, които постоянно покриват нездравословно огромни дистанции без отмора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР