Пакетът Мобилност е икономическа битка между центъра и периферията на

...
Пакетът Мобилност е икономическа битка между центъра и периферията на
Коментари Харесай

За Джамбазки пакет Мобилност е икономическа битка между центъра и периферията на ЕС

Пакетът " Мобилност " е икономическа борба сред центъра и периферията на Европейски Съюз, сподели пред Радио " Фокус " евродепутатът Ангел Джамбазки.
Припомняме, че по-рано през днешния ден транспортната комисия в Европейския парламент изрично отхвърли предлагането пакет " Мобилност " да бъде върнат за преправяне на Европейската комисия.
Той изясни, че пакетът е напълно в полза на западните страни. Според него образувалият се алианс цели да банкрутира българските компании, което ще докара до загуба на 150 000 работни места.
" Те се пробват да банкрутират българските превозвачи не със силата на конкуренцията, както ни лъгаха нас при започване на българското участие в Европейски Съюз, а със силата на принудата. Да основават колкото се може повече спънки за българските компании, с цел да банкрутират и да избягат служащите в чужбина.
Ние, несъмнено, не можем да стоим безучастни и да гледаме това. За това към този момент 2 години водим тази борба и в предишния мандат и в настоящия в случай че не я бяхме разпознали и провели преди близо 3 години към този момент щеше да е реалност пакет " Мобилност ", добави той.
Ангел Джамбазки сподели, че повода българският отрасъл да е толкоз сполучлив е трудолюбието на превозвачите. По негови думи евентуално гласуването ще бъде изгубено поради физическото болшинство от Западна Европа, само че в случай че се стигне до триалог, е нужна твърда позиция на водачите на засегнатите страни. Евродепутатът добави, че е нужно обединена позиция в България, тъй като тематиката не е партийна идея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР