Пакетът Мобилност, Брекзит, Шенген, миграционната политика, както и ефективната работа

...
Пакетът Мобилност, Брекзит, Шенген, миграционната политика, както и ефективната работа
Коментари Харесай

Пакетът Мобилност, Брекзит и Кьовеши

Пакетът " Мобилност ", Брекзит, Шенген, миграционната политика, както и ефикасната работа на европейската прокуратура ще бъдат съществени цели в работата на евродепутатите от Българска социалистическа партия в Брюксел .

Това обобщиха зам.-председателката на Българска социалистическа партия Деница Златева и евродепутатите Петър Витанов и Цветелина Пенкова, които бяха на координационна среща сред ръковдството на левицата и нейните представители в европарламента.

Златева разкритикува, че липсва националната позиция на България по въпроса с миграционната политика. Тя прикани и европейската прокуратура да зопачне ефикасни следствия на злоупотреби с еврострадства.

" След гласуването през вчерашния ден в комитета на представителите на държавите-членки за Лаура Кьовеши ние чакаме старт на едно дейно следствие на злоупотребите с европейски средства, което е от голям интерес за българските жители, защото имаме редица образци - ремонтът на " Графа " и така нататък ", уточни тя.

Златева укори премиера Борисов и поради непоследователната му политика по отношение на влизането ни в Шенген. -->

От своя страна евродепутатът Петър Витанов очерта като главен приоритет пакета " Мобилност " и търсенето на един по-компромисен текст, който да дава отговор на главните полезности на Европейски Съюз, а точно свободното напредване на хора.

По думите му в случай че се стигне до тристранно координиране - в Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет, това ще е по-добра изходна позиция за България. Причината е, че Румъния ще получи еврокомисар по превоза, а съседката ни поддържа нашите визии.

" Ако се одобряват тези текстове, доста хора ще останат без работа, ще се усили замърсяването на въздуха, ще се провокира нова обществена трудова вълна мигранти към Западна Европа, ще се усили цената на всяка една стока – тъй като ще скочи цената й за превозване. Ако успеем да убедим нашите партьнори в тези причини, ще имаме по-добра база за договаряния ", заключи Витанов.

Цветелина Пенкова пък изиска от държавното управление да каже по какъв начин ще отбрани българските жители на Острова , в случай че Англия излезе от Европейския съюз без договорка.

" Оглушително е мълчанието на държавното управление по какъв начин ще ги защитим. Много европейски страни усилиха представителствата в посолствата и консулствата. При нас за жал една шепа хора в българското посолство в Лондон би трябвало да обслужва и пази ползите на над 200-300 хиляди учащи и работещи. Трябва да следим какво се случва и да се вземе ясна позиция ", настоя тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР