Пакет от мерки срещу презастрояването, липсата на паркоместа в столицата

...
Пакет от мерки срещу презастрояването, липсата на паркоместа в столицата
Коментари Харесай

Фандъкова предлага мерки срещу презастрояването

Пакет от ограничения против презастрояването, неналичието на паркоместа в столицата и малките врати, позволяващи жилищни здания да се маскират като ателиета и общежития, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Какви са те - вижте в репортажа на Николай Минков.

Леко транспортно произшествие в ранния следобяд в Студентски град. Един от пострадалите Виктор Радев твърди, че сходни ПТП-та са постоянно събитие поради пренасищането с коли.
Виктор Радев: Понеже колите са паркирани в профил на уличката и тя като е тясна се постанова да се вършат някой път рискови маневри и стават произшествия.
В момента съвсем всеки студент разполага с кола, а паркоместата в Студентски град са недостиг. Една от готвените промени планува всяка жилищна повърхност в бъдещите общежития да разполага и с паркомясто.
Арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: Ще преценим дали за всяко едно от общежитията от стаите в общежитията е належащо паркомясто. Първоначалното ни предложение е на три стаи да има едно паркомясто.
Забрана за продажба на стаи в общежитията като независими парцели, предлага още кметът Фандъкова. Тя изиска и непоколебим правилник за размера на паркоместата в паркингите и гаражите в жилищните здания.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Липсата на някакъв правилник разрешава да се продават постройките с дребни паркоместа, за мини автомобилчета, които на процедура не се употребяват и още веднъж колите на хората остават на улицата.
Общината желае да затвори и друга малка врата в закона, маскираща жилищни здания като ателиета.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Аз съм имала случаи, в които хората идват при нас и търсят решение, тъй като те не могат да се записват по непрекъснат адрес, това по-късно не им разрешава децата да аплайват и да имат преимуществата при детските градини, учебни заведения. Също по този начин употребяват индустриален ток, който доста оскъпява техния живот.
Пакетът от промени в Закона за устройство на територията е импортиран през днешния ден в Министерството на районното развиване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР