Пък след това ще видим какво ще се случи. Снощи

...
Пък след това ще видим какво ще се случи. Снощи
Коментари Харесай

Извънредно Съобщение Лично От Бойко Борисов! Цяла България Затаи Дъх, От Това По-Важно Няма! След Дни Ще Ни

Пък по-късно ще забележим какво ще се случи. Снощи приказвах и с Мишел Барние, убеждаваше ме, че бил доста добър претендент. ЕНП завоюва европейските избори и ние стоим зад номинацията на нашия претендент Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия. Консултациите вървят за всички европейски постове, с цел да може в този хетерогенен парламент да бъдат определени най-хубавите. Надали ще се договорим довечера с другите държавни ръководители, само че консултациите не престават, сподели Борисов.

Мария Неделчева ще е български комисар, тя е прелестен подобен, в директен дуел с госпожа Йончева победи. Този пост, който заема, е най-модерен и най-хубав. В отговор на въпрос какво е желал Мишел Барние от него, министър-председателят съобщи, че няма да разяснява.

ТЕЦ-Варна не заплашва сигурността на страната. Има водноелектрически централи, трите в маришкия байсейн, АЕЦ работи на цялостна мощ. Но е забавно името на притежателя, по тази причина се приказва толкоз, разяснява Борисов.

Относно дотациите той съобщи: " Не мога да схвана за какво не престават полемиките и към този момент стартира да ми се вижда безсрамно. Когато бях в " Шоуто на Слави ", поех агажимент да внеса предлагането за понижаване на партийните дотации отново и го направих. Но пердах по ГЕРБ от заран до вечер.

Преди две години цялата акция на президента мина под настояването за дотация от 1 лев на глас.

Сега ще решим въпроса със дотациите, тъй като народът по този начин го изиска. Това съм го упълномощил и на Горанов, споделил съм и на Дариткова, да види че не е елементарно да си Цветанов, че когато нещо се афишира и се приказва и с опозицията, по-късно ще минеш през тези, които ни поддържат и тези, с които сме в коалиция, да им разкажеш защо става въпрос, означи той във връзка диалозите на ръководещите с Движение за права и свободи за партийните дотации.

Ще обсъдим нещата и на съдружен съвет. Държа да поднеса извинения на съдружните сътрудници, в случай че с тях не е разискван въпросът. Защото за детски градини, за сходни неща, те доста пъти са упорствали, акцентира Борисов.

Казват, че не им доближават дотации. Добре, има и американски модел. Ние поддържаме това, което гласоподаваха 2,5 млн. души. Затова съм показал 1 лев. На който не му стигат парите, може по най-прозрачния метод да уточни компания " Х " или милионер от Щатите подарява толкоз пари. И това става пред цяла България, добави той.

Много оферти има за предоставяне на пари, само че на нас ни предстоят няколко огромни разходвам, с които да повишим равнището на сигурност, съобщи той.

Така че - сервира извиненията, въпреки че бях споделил и на Дариткова, и на Горанов да ги обиколят и да им кажат, само че стопираме дотук. Ще проведем Коалиционен съвет и когато имаме решение, в случай че има и други искащи или правилни решения, несъмнено, добре пристигнали са, заключи министър председателят.

Каракачанов, с който в последните дни сме по няколко часа дневно дружно, в случай че имаше нещо срещу, можеше да ми каже, означи министър председателят.

Какво имам аз общо с оставката на Нинова, като тя си я написа сама?! Самата тя съобщи " предприемачите да си затворят портфейлите си ", е в този момент да си ги отворят ". " Нинова прикани банкерите в Българска социалистическа партия да затворят портфейлите си. Сега могат да ги оставят отворени и да посочат кой какъв брой пари е внесал в Българска социалистическа партия. Един предприемач 10 милиона, различен 5 милиона и да си ги узаконят ", съобщи Борисов.

Борисов акцентира, че при даренията още веднъж Сметната палата и други органи ще ревизират и всичко ще бъде транспарантно.

" И аз не вярвам на доближените си. Аз се разделих с най-близкия си Цветан Цветанов. Семейство нямам, за жалост. Цветанов ми беше най-близкият. И в този момент ми липсва, само че се разделих ", съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос дали министърът на защитата е стимулиран да работи, откакто нямал доверие на сътрудниците си. Мисля, че ние с Каракачанов си имаме доверие. Лично настоях да поддържат ремонта на Су-25, сподели Борисов. На репликата: " Да има и за руснаците, и за американците ", той разясни: " Едното (осемте американските изтребителя Ф-16, които се каним да купим - б.р.) е 2,2 милиарда лв., другото - 40 млн. "

С изявлението си министър председателят за първи път уточни конретна цена за изтребителите след постъпилата преди няколко дни оферта от Съединени американски щати. Досега цената варираше сред желаните от американска страна $1.6 милиарда (2.77 милиарда лева.) и готовността на военния министър Красимир Каракачанов да отпусне не повече от 2 милиарда лв..

Относно обстановката на Балканите министър председателят Борисов сподели, че по никакъв начин не е положително дрънкането на оръжията - от една страна спорът Турция-Гърция-Кипър, от друга Косово-Сърбия, откъм гърба е Крим.

Според министър-председателя Северна Македония има доста неща да поправи, с цел да бъде призната в Европейския съюз.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР