Пак разлепиха некролози на съдия. Случаят е от последните няколко

...
Пак разлепиха некролози на съдия. Случаят е от последните няколко
Коментари Харесай

Пак разлепиха некролози на съдия

Пак разлепиха некролози на арбитър. Случаят е от последните няколко дни, когато още веднъж на прицел е съдията от районния съд Станислав Седефчев.

На октомври са били открити още разлепени некролози със фотография на същия арбитър до постройката на СРС. Направени са огледи и са конфискувани материални доказателства.

Материалите от последното действие са докладвани в Софийска районна прокуратура. Вчера те са приобщени към почналото към този момент дело.

Разследването стартира през лятото

Досъдебното произвеждане e за хулигански дейности, осъществени с извънреден цинизъм. Образувано e при започване на месец юли след сигнал от ръководителя на Софийски областен съд.

В сигнала се споделя, че до постройката на съда са разлепени некролози на жив арбитър. В хода на следствието досега са осъществени голям брой дейности. Разпитани са очевидци, направени са претърсвания на няколко адреса, конфискувани са материални доказателства и са назначени експертизи.

Вече е в ход и сложна, ДНК-експертиза, видео-техническа и дактилоскопска експертиза, чиито резултати се чакат.

На 12 юли прокуратурата заяви, че е арестуван мъжът, разлепил некролозите на арбитър Станислав Седефчев от районния съд в София. 53-годишният мъж бе разгласен за общодържавно търсене по остаряло дело.

Позиция на Висш съдебен съвет

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет изрази  към Станислав Седефчев – арбитър от Софийския областен съд и остро осъди следващото посягане и продължаващата експанзия по отношение на него.

Членовете на колегията обявиха отвращение от наглите, цинични и аморални дейности, които съставляват накърняване на независимостта на правосъдната власт, опасност против неговата персона и опит за интервенция и влияние при осъществяване на конституционните му отговорности на арбитър.

Институционалната поддръжка е изразена в осъществяване на Стандартите за независимостта на правосъдната власт и Механизма за деяние на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на напън върху съдиите и съда. За нея ще бъдат известени арбитър Седефчев и управлението на Софийския областен съд.

Съдийската  гилдия изиска от и.ф. основния прокурор на Република България информация за придвижването по формираното досъдебно произвеждане.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР