Пак ескалация на напрежението в Егейско море. Турция организира военни

...
Пак ескалация на напрежението в Егейско море. Турция организира военни
Коментари Харесай

Нова ескалация на напрежението в Егейско море

Пак ескалация на напрежението в Егейско море. Турция провежда военни учения в противоречивите с Гърция води в деня на националния празник на южната ни съседка - 28 октомври, оповестява БНР.

Атина изпрати протестна нота. Турция възнамерява да организира военни учения в Средиземно море наоколо до остров Кастелоризо. Атина отговори с предизвестие, че това е нарушаване на морската граница на страната. Министерството на външните работи насочи протестна нота към Анкара.

Само преди два дни генералният секретар на НАТО приветства двете страни, че са се споразумели да отсрочат военните учения в дните на двата национални празника - 28 октомври за Гърция и 29-ти за Турция.

Гръцкото министерство на защитата опровергава да е реализирано съглашение по този въпрос, а единствено предложение на генералният секретар на Алианса, нарушено от турските управляващи.

Атина дефинира изпратеният навигателен телекс от страна на Анкара, като провокация в деня на националния празник.

Напрежението сред двете страни нараства и от нова поръчка на Анкара за продължение на геоложките изследвания в Средиземно море наоколо до остров Родос.

"Деескалация на напрежението и тогава договаряния ", сложи изискване гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР