Пак дойде това време на годината, в което ухае на

...
Пак дойде това време на годината, в което ухае на
Коментари Харесай

Коледни елхи – от разсадник, от Китай или от тротоара?

Пак пристигна това време на годината, в което ухае на канела и борови иглички, желаеме да се сгушим на дивана и да се оставим на коледната магия да ни завладее, загледани в примигващите светлинки на украсеното дръвче.

Когато бяхме деца, избирането на коледно дръвче беше елементарно – знаехме на кой ъгъл „ пускат “ елхите, татковците ни отиваха в най-студения и магичен ден малко преди Коледа и се връщаха с малко или огромно, от време на време малко кривичко, само че постоянно прелестно коледно дръвче.

Звукът от набиването на дръвчето в кръстачката ознаменуваше началото на коледните празници – малко преди Бъдни вечер.

 коледа Unsplash

От тогава насам мина доста време. Празнуването на Коледа към този момент не е полу-тайно, нито пък би трябвало да чакаме Бъдни вечер, че да украсим елхата.

Сега имаме други проблеми – дали не е прекомерно рано да украсим и каква елха да изберем.

Има изкуствени, отрязани, същински в саксия, подправени в саксия (които единствено наподобяват засадени, само че в действителност са отрязани и забодени в пръстта), бели, розови, всевъзможни елхи.

И лутайки се в избора си, изгубваме коледния дух, разочаровани от високите цени, измамите и тънкото гласче, което ни нашепва, че поради нашия празник още един рид от планината е останал без дървета.

 коледа Thinkstock

Четохме доста и мислихме доста, с цел да можем да ви дадем най-реалистичния съвет на тематика „ Какво коледно дръвче да избера и по какъв начин да се грижа за него “.

Отговорът е единствено един: Дръвче от разсадник.

Така ще сте сигурни, че дървото не е отсечено от природата, че не са ви излъгали с корените и че не е донесено с камион от чужбина, замърсявайки по пътя си няколко страни.

 коледна елха Thinkstock

Можете да превърнете ходенето за елха в огромно фамилно премеждие, с цел да имат и децата ви хубави коледни мемоари като нашите.

Изкуствените елхи са чудесни за места, на които няма по какъв начин да се поставят верни грижи за дръвчето – в магазини, в учебно заведение или в офиса.

Но вкъщи, където се крият дребните коледни чудеса, дано внесем парченце природа, без да я унищожаваме.

 коледна елха Thinkstock

Колкото до грижите за дръвчето след края на празниците, в разсадника ще ви изясняват по какъв начин и къде да я засадите, а още по-добре – изберете разсадник, който след това може да ви прибере назад саксията, с цел да се грижи за елхичката в действителност както би трябвало.

Бележка: Засаждането на елхи в близкия парк е освен неразрешено, само че и постоянно безсмислено, в случай че изискванията в парка не дават отговор на изискванията, в които всекидневно пораства вашето дръвче.

Насладете се на Коледа отговорно, екипът на Edna.bg ви пожелава радостни празници!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР