Пак черна точка за България, дори - 7 черни точки

...
Пак черна точка за България, дори - 7 черни точки
Коментари Харесай

Европейският парламент: ЕК стартира седем наказателни процедури срещу България

Пак черна точка за България, даже - 7 черни точки пред света:

Европейската комисия започва седем наказателни процедури против България. Това оповестиха от пресцентъра на Европейския парламент. България разполага с два месеца, с цел да отговори и да предприеме нужните ограничения. В противоположен случай Европейска комисия може да отнесе случая до Съда на Европейски Съюз, написа

По една от процедурите Европейска комисия прикани България да вкара вярно разпоредбите на Европейски Съюз за отваряне на пазара и ръководство на железопътната инфраструктура. Европейските правила за основаване на единно европейско железопътно пространство плануват отваряне на пазара за вътрешни услуги за железопътен транспорт на пасажери и ръководството на железопътната инфраструктура.

Комисията стартира процедурата във връзка независимостта и безпристрастността на шефа на инфраструктурата, както и с спомагателните функционалности на регулаторния орган. Тъй като българското законодателство към момента не е изцяло съобразено с условията на правото на Европейски Съюз, Комисията реши да показа стимулирано мнение.

Освен това Европейска комисия подкани България и още три страни да съблюдават разпоредбите на Европейски Съюз за крайпътни инспекции. Правилата трансформират техническите условия за крайпътни инспекции, в това число типовете високоскоростни трактори, подлежащи на такива инспекции за възстановяване на сигурността по пътищата.

Европейска комисия моли България и да съблюдава разпоредбите за установяване на обединен формат за позволения за престояване за жители на страни отвън Европейски Съюз. Комисията разяснява се, че нашата страна не е въвела новата версия на единния формат до крайния период от 10 юли 2020 година.

Друга наказателна процедура е обвързвана с вярното въвеждане на всички правила за сезонните служащи. Правилата плануват обезпечаването на почтени условия на труд и живот, равни права и задоволителна отбрана от употреба на задграничните служащи, както и понижаване на противозаконната миграция.

От нашата страна и още четири страни от Европейски Съюз се чака също по този начин да вкарат напълно разпоредбите за вътрешния пазар на електрическа енергия. България е призована да уточни по задоволително явен и прецизен метод всички разпореждания в националното законодателство за въвеждане на европейските правила в тази област. Крайният период за законодателните промени е изминал на 31 декември 2020 година, а през февруари 2021 година са били открити наказателните процедури.

В региона на корабоплаването Европейска комисия прикани България и още четири страни да изготвят и изпратят копия от своите морски пространствени проекти. Европейските правила дефинират общ метод за страните в Европейски Съюз за обмисляне на техните морски зони. Крайбрежните страни от Европейски Съюз се очакваше да изготвят морски пространствени проекти не по-късно от 31 март 2021 година и да показват копия три месеца след публикуването им.

Европейска комисия изиска от България и да заяви ограниченията за използване на разпоредбите за пристанищните приемни уреди за предаване на боклуци от кораби. Тези правила плануват подобаваща инфраструктура на пристанищата за събиране на корабните боклуци. Държавите имаха период до 28 юни 2021 година да вкарат новите правила в националното законодателство. През ноември 2020 година комисията предприе наказателната процедура против нашата страна.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР