Падналият самолет Boeing 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии в

...
Падналият самолет Boeing 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии в
Коментари Харесай

Защо спадът на акциите на Boeing повлиява толкова на пазарите в САЩ?

Падналият аероплан Boeing 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии в неделя към този момент носи съществени тествания за производителя на машината. Още преди да стане ясно дали е случайност или не две произшествия с един и същи модел в границите на по-малко от 6 месеца, най-големият производител на самолети в света към този момент понася следствията.

Акциите на компанията паднаха през вчерашния ден с близо 14%, като затвориха при цена от 400.01 $ или с 5.3% надолу. Въпреки че този индивидуален спад е дребен да навреди непосредствено на борсата, то той може да го стори по различен метод - сваляйки индустриалния показател Dow Jones Industrial Average, проучва Quartz.
 Boeing 737 MAX 8 катастрофира за повторно в границите на 6 месеца
Един от най-търсените самолети катастрофира два пъти за половин година

Въпросът е случайност или сериозен механически проблем?

Въпреки че в Съединени американски щати има стотици обществени компании, този показател се състои от единствено 30 сдружения - определени през съответна методология, като общото посред им, че всички те са остарелия, одобрени и огромни. За да пресметне показателя, Dow Jones употребява междинната цена на всички тях. В момента той е 0.14748071991788.

Принципно най-големите компании в показателя не са безусловно и тези, които имат най-голямо въздействие върху измененията на стойностите му. Това е тъй като тежестта при калкулацията е върху цената на акциите и по-малко върху пазарната капитализация. И тук тъкмо най-силен е Boeing. Цената на акциите на компанията е в пъти по-голяма от тази на другите сдружения в показателя.
No . Компания Тежест на акцията (%) 1 Boeing 11.26 2 UnitedHealth Group 6.32 3 3M 5.35 4 Goldman Sachs 5.20 5 Home Depot 4.83 6 McDonalds 4.78 7 Apple 4.61 8 Visa A 3.93 9 Johnson & Johnson 3.68 10 IBM 3.60
Така се оказва, че тежестта на Boeing за определянето на показателя е най-голяма - 11.26%. Вторият UnitedHealth Group е с двойно по-малко - 6.32%. Всичко това прави компанията основна за придвижването на борсата в Съединени американски щати - когато акциите й падат, пада и Dow Jones Industrial Average.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР