Паднали камъни, кална маса и дървета затвориха два основни пътя

...
Паднали камъни, кална маса и дървета затвориха два основни пътя
Коментари Харесай

Срутища затвориха пътища в Смолянско, две села са без ток

Паднали камъни , кална маса и дървета затвориха два съществени пътя тази заран в Смолянско , оповестиха слушатели на Дарик.

Непроходими са били пътните артерии Влахово-Тикале, както и Рудозем-Смиля н. Първият път бе юридически в незабавен порядък, с цел да е обходен на Смолян-Средногорци, който стои затворен от месеци поради свлачище, а Рудозем-Смилян е в употреба от повече от година, само че по трасето непрекъснато има проблеми и свлачищни процеси.

На пътя Тикале-Влахово има формирана сериозна колона от коли . От Областно пътно ръководство потвърдиха за постъпили сигнали при тях за проблеми във въпросните сектори, като прецизираха, че сега екипи на пътноподдържащите компании пътуват към оказаните места и за заемат с разрешаването на казуса.

 Смолянско
Има сигнали и за срутване на земна маса на изхода на Смолян в посока Смилян. 

Според регионалният шеф на Смолян Недялко Славов, пътя Влахово – Тикале към 08:30 ч. към този момент е бил разчистен и придвижването се реализира обикновено.

Спокойна е макар преваляванията, повишение на водните равнища има на всички места, само че е надалеч под сериозните стойности . Става въпрос за реките Арда край Рудозем и Черна в Смолян. Нивото на водата в язовир „ Пловдивци “ е 3,50 м под преливник, в Златоград също е над 3 м. В огромните язовири и там обстановката е идентична, има задоволително свободни размери. Проблемите са паднали камъни по пътищата и то в съществени посоки. Имаше проблем с обходния път над Тикале, само че е разчистено. Към Чокманово и Смилян има пропадания, “ разяснява регионалният шеф Недялко Славов.-->

 Смолянско
Без ток в Смолянско са селата Киселчово и Кремене, поради паднал дирек в региона на Затворническото общежитие над Смолян. Проблемите са поради непрестанните превалявания от дъжд в района. Доста от улиците в Смолян също са наводнени, като най-тежка е обстановката на околовръстния път и стръмните улици в регионалният град.

Според Недялко Славов, до час проблематичните сектори по пътните артерии в региона ще бъдат разчистени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР